1 szavazat 2

Bemutatás

A Five Monsters (Öt Szörny) nevű formáció garázdálkodik és sorra öli le a híres harcosokat. A tagjaik: The Mirror Man (A tükör ember), The Hunchback (A púpos), The King Gong Hand (A királyi Gong kéz), The Iron Axe (A vasbalta) és a vezetőjük a Flying Dragon (Repülő sárkány). Shih Yen Min egy kalandor, akinek az apját is az öt szörny ölte meg. Egy fontos dokumentumot próbál kézbesíteni és éppen megpihen egy családnál, ahol a mester lányának, Yu Lannak örök hűséget fogad, amikor az öt szörny megjelenik és végeznek mindenkivel. Shih Yen-nek sikerül elmenekülnie. Ezt követően Tao Hua sziget hercegnőjének a kíséretét is megöli az 5 szörny, de végül Shih Yen besegít nekik és a hercegnőnek, Sha Yu Lin-nek sikerül megmenekülnie.

Egy helyi fogadóban megismerhetjük Shih Yen segédjét, Liu San-t, akit a mesterét kereső Octa Devil (Ördögi hatos) társulat próbál megleckéztetni, de végül Shih Yen is megjelenik és szembeszáll az Ördögi hatossal. Shih alulmarad a túlerővel szemben. Szintén a faluba érkezik a hercegnő is a segédével, Double Teeth-el (Dupla fog) és kiszabadítják Shih Yen-t és Liu San-t. A hercegnő beleszeret a férfiba és azt szeretné, hogy legyen a férje és együtt uralkodjanak Tao Hua szigetén. Shih nemet mond, mert már van menyasszonya. Fény derül arra is, hogy az Öt Szörnyet egy Chao Kung Kung nevű férfi irányítja, aki meghallva a történéseket a Three Demons (Három Démon) csapatot küldi el, hogy kapják el Shih-t. Majdnem sikerül is nekik, de egy titokzatos, kalapos nő megmenti a férfit. Chao Kung Kung egy újabb harcost, a Fastern Witch-et (Gyors Boszorkány) küldi oda, de a kalapos nő őt is megöli.

Dupla fog és Liu San próbálja Shih Yen-t elkísérni a céljához, amikor is a Poisoner (Mérgező) Yang Mei dinnyével megmérgezi őket, de ezúttal is a hercegnő menti meg Shih Yen-t és szembeszáll Yang Mei-vel, valamint a megjelenő Repülő Sárkánnyal. A Repülő sárkány végül lelöki Shih Yen-t egy szakadékba és végez a hercegnővel. Shih Yennek ezúttal is szerencséje van és egy család menti meg, akik előtt felfedi, hogy egy királyi parancsot kell elvinnie egy bizonyos helyre és ezrek élete forog kockán, Chao Kung nem szerezheti meg. Aki megmentette az nem más, mint a Repülő sárkány volt mestere. A mester Shih Yennek is megtanítja a speciális harcmodort, amivel talán legyőzheti a repülő sárkányt. Ezalatt Mérgező Yang Mei megöli Dupla fog-at, de mielőtt Liu Sannal is végezne, a kalapos nő újra megjelenik és megöli a boszorkányt. Shih Yen és a kalapos nő együtt szállnak szembe Chao Kung embereivel és sorban végeznek a Tükör emberrel, a Púpossal, a Vasbaltával, a királyi Gong kézzel, majd nagy nehezen a Repülő sárkánnyal is. Fény derül arra is, hogy a Repülő sárkány és Chao Kung egy és ugyanaz a személy, valamint a kalapos nő, nem más, mint Yu Lan, azaz a menyasszonya, aki azért nem árulta el a titkot, mert szeretett volna megbizonyosodni a férfi hűségét illetően.

Joseph Kuo-t nem kell senkinek sem bemutatni. Remek rendezőről van szó, aki a viszonylag kevés rendelkezésre álló forrás ellenére is képes jó filmeket csinálni. A most bemutatandó film esetében ez csak hellyel közzel sikerült. A legjobban kiemelendő pozitívum, hogy fantasy wuxiá-hoz 1971-ig kevés film állt ennyire közel, mint ez a mozi. Nagyon sok ötletes karakter, látványos ötletek és effektek dúsítják a filmet. Ami miatt még is azt mondom, hogy ez egy közepes alatti wuxia, az a következők: a komédia elemek miatt az ember nem tudja eldönteni a film alatt, hogy ezt komolyan vegye vagy sem. Dupla fog karaktere egyenesen szánalmas és igazán kihagyhatták volna. Azt is meg kell említenem, hogy a történet nagyon egyszerű és a színészek sem nyújtanak kiemelkedőt. A legfájóbb azonban, hogy a számtalan ötlet és látványosság mellett a harci koreográfia nem lett a legjobb, sőt. Elég gyenge lett, sok gyorsítással, és kevés kreativitással. Sajnálom, mert ha ez rendben lenne, akkor a fantasy wuxiák egyik klasszikusát köszönthettük volna a filmben. Így csak egy egyszer nézhető, Joseph Kuo kezdeti próbálkozásainak egyike lett belőle. Kár érte.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük