1 szavazat 2

Bemutatás

A Gan erődben a három testvér éppen gyászolja az elhunyt apjukat, Gan Xiong-ot, amikor az apjuk haláláért felelős Lu Tianxia és emberei felbukkannak. Kegyeletét akarja leróni, de közben a család legendás fegyverére fáj a foga, azaz a Purple Light Sword-ra (Lila fényű kard). A három Gan lány azonban átlát rajta és nem adják neki a kardot. Az unokaöccsük, Hsu Chiu ekkor érkezik meg és legyőzik Lu Tianxia-t és az embereit. Lu Tianxia sebesülten menekül a vadonban, amikor éjszaka egy menedékhelyen a 5 Tigers (5 tigris) csapata talál rá, akik a Brave Tiger (Bátor tigris), Crippled Tiger (Rokkant tigris), One eyed Tiger (Egyszemű tigris), Drunken Tiger (Részeg tigris), és a Sick Tiger (Beteg tigris) tagokból állnak. A tigrisek legyőzik a sebesült Lu Tianxiát, de mielőtt megölnék őt, Lu gazdagságot, három szép nőt és a lila fényű kardot ajánlja fel nekik.

A Gan nővérek sejtik, hogy Lu visszafog térni a kardért, ezért az egyikük elmegy segítségért, Xu mesterért, aki nagyon sok harcost tanít. Eközben Lu Tianxia és az 5 tigris segítségül hívják Lu embereit és ellátogatnak a Gan erődbe. Nagy harc kezdődik és Lu-ék győznek, teljesen felégetik az erődöt és az egyik Gan testvért elfogják. Hsu Chiu-nak és az egyik Gan testvérnek sikerül megmenekülnie. Közben egy közeli fogadóban a győztesek ünnepelnek, amikor Lu próbálja átverni az 5 tigrist, hogy megszerezze a kardot. Az 5 tigris átlát rajta és lemészárolják Lu embereit, és csak egy hírnököt hagynak meg, hogy menjen el Lu apjához, Lord Wuyi-hoz és 5 ezer ezüstöt hozzon Shek Yang városába, különben a fia Lu meghal. Eközben Hsu Chiu és a Gan testvér pont Shek Yang városába érkeznek, ahol a helyi doktornál próbálják a lányt meggyógyítani. A doktorról kiderül, hogy a városba érkezett banda vezérét is kezeli és egy lányt tartanak fogva.

Lord Wuyi amint meghallja, hogy a fiát elrabolták, azonnal futárt küld egy régi barátjáért, egy remek harcosért. Amint a futár elment az egyik Gan lány feltűnik és megöli Lord Wuyi-t, megbosszulva így apjuk halálát. Shek Yang doktora összefog Hsu Chiu-val és megpróbál neki segíteni ellopni a lila fényű kardot, de a Bátor tigris rájön és megöli a dokit, Hsu-t pedig elfogja, de a Részeg tigris meghal. Eközben a doktornál gyógyuló másik Gan lányra rátalál az Egyszemű tigris, de mielőtt végezne vele egy taoista szerzetes, Si Kong jelenik meg és kivégzi a tigrist. Ő az akiért Lord Wuyi küldöttet küldött. Si Kong elfogja a Gan lányt és elviszi az 5 tigris erődjébe, hogy kimenekítse Lu-t. A Bátor tigris azonban a pénzt akarja így küzdelem alakul ki, amelyben Si Kong legyőzi a Bátor tigrist. Xu mester ekkor jelenik meg a harcosaival, hogy Hsu és a Gan lányok segítségére siessen. De nem szükséges, mert Si Kong átadja nekik Lu-t. (belátja, hogy a fiú velejéig gonosz és romlott, mint az apja) Lu azonban öngyilkos lesz és az égő erődben elnyeli őt a tűz.

A Shaw Brothers studió készített egy közvetlen folytatást a Rape of the Sword filmjükhöz. A történet próbálja felvenni a fonalat és a szereplők is ugyanazok, mint az előzmény esetében. Akinek kimaradt az első rész, annak sem kell megijednie, mert ez a film teljesen érthető az előzmény nélkül is. Ugyanakkor lehet lelövöm a poént azzal, hogy ez bizony egy teljesen közepes, átlagos produkció lett. Az SB középkategóriás színészei viszonylag jól szerepelnek, a történet felejthető, de nem rossz és a harcok is teljesen átlagosak. Ugyanakkor meglepően látványos jeleneteknek lehetünk szemtanúi, a film néhol egészen véres, kegyetlen, és az 5 tigris bandája egész szórakoztató. A film készítői helyesen döntöttek úgy, hogy kiemelt szerepet szánnak a tigriseknek. Azt sajnálom, hogy a harci jeleneteik nem lettek kidolgozva rendesen, mert a potenciál az megvolt. Kellemes délutáni kaland, wuxia ez, de semmi több.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük