1 szavazat 1

Bemutatás

A Chin-ek teljesen előrenyomultak Kínában, így csak maroknyi hazafi maradt, akik a felkelést szervezik. Egy lány és az apja, Old Hero Ma a családtagjukat várják vissza, Ma Ten Yun-t, aki a Red Heart (Vörös szív) listát próbálja elhozni hozzájuk, amely lista a felkelésben résztvevők teljes névsorát tartalmazza. A fiú azonban nem érkezik meg, mert a Chin-ek elkapják és végeznek vele. A hírt a gyászoló apa és testvér viszi el a folyón túl található hazafiak bázisára. A vezetőjük Lung Tsai Tien, aki megtervezi, hogy olyan hősöket kér fel, akik szintén hazafiak és segíthetnek megbosszulni Ma halálát, illetve visszaszerzik a listát, amelyet jobb esetben Ma elrejtett a halála előtt. A felkérni kívánt hősök: a Chan testvérek, Chan Yu és Mr. Chan, akik a Magic Swords (Varázslatos kardok) névre hallgatnak, de szeretnék, ha csatlakozna Shen Pu Shih, a Scholar with Hundred Faces (Ezer arcú varázsló) és Wang Chin Tien, azaz King of herbs (Gyógynövények királya) és végül Huang Tzu Jan.

Lung elmegy a Chan testvérekhez és próbálja őket meggyőzni arról, hogy csatlakozzanak. Ez végül sikerül is, de előtte Lung párbajozik egyet a harcias Chan Yu-val. Mindenkit sikerül meggyőzni, így a főhadiszálláson összegyűlve kitervelik, hogy különböző csoportokban átvágnak a folyón és a túloldalon egy fogadóban találkoznak. A kulcsszó pedig az „Régi barátok mindenhonnan” lesz. Lung a Chan testvérekkel egyből belebotlik a Chin-ek egyik csoportjába, akik a Buddhist Guards (Buddhizmus őrzői) névre hallgatnak. Tehát a Chin-ek valahonnan megtudták a szándékaikat. Mr. Chan egyedül indul el a Chin-ek fővárosába kémkedni, Lung és Chan Yu pedig álruhában mennek át az ellenőrző pontokon. Egy fogadóban azonban újra megtámadják őket, de az álruhában lévő Shen kisegíti őket.

Wang Chin jövőmondónak öltözve kideríti, hogy a Buddhist Guards és a Chin-ek egy helyi templomban állították fel a bázisukat. Ezután eljut a megbeszélt találkozó helyre, amely Old Hero Ma háza és ahová megérkeznek a többiek is. Azt találják ki, hogy Shen beöltözik egy nekromanta varázslónak, amíg a többiek élőhalottaknak. A templomhoz érve menedéket kérnek, ahová az őrök beengedik őket. Átkutatják a templomot, de sehol nem találják a listát, csak egy kőszobron lévő kést, amely Ma Ten Yun-é volt. Ekkor megjelenik a Chin-ek egyik parancsnoka, Heh Yi, aki azonnal leleplezi Shen-éket, de elengedi őket és kéri, hogy küldjék oda hozzá Lung-ot, hogy párbajozhasson vele. Old Hero Ma házában kitalálják a hazafiak, hogy a kés, amit találtak egy üzenet és a szobor rejtheti a listát. Chan Yu nem tud várni a tervre és éjszaka belopózik a templomba, ahol küzd a Chin-ekkel. A segítségére siet Lung is, de Heh Yi kioktatja őket harcművészetből és a szobrot a folyóba dobják.

A hazafiak megtalálják a szobrot a folyó mélyén és a listát is. Természetesen ez csapda és a Chin-ek azonnal ott teremnek. A harcban megölik Shen-t és Huang-ot is. Elmenekülnek Old Hero házába, ahol már Heh Yi és emberei várják őket. Ekkor derül ki, hogy a Chin-ek azért tudtak végig a hazafiak összes tervéről, mert áruló volt közöttük. Mr. Chan volt az áruló, akit végül Heh Yi megöl. Végezetül Heh Yi ellen hárman küzdenek, Chan Yu, Lung és Wang. Nagy nehezen sikerül is megölniük és visszaszerezni a listát.

Egy olyan filmet mutatunk be, amely ritkaságnak számít a wuxia műfajban és nagyon nehéz beszerezni. Thaiföldi produkció, amely amennyire lendületesen és ötletesen indít, annál jobban leülepedik a végére. A film szinte minden eleme átlagos, kivéve az egyik legfontosabbat, a harci koreográfiát, amely valami borzalmasan gyenge. Nem beszélve arról, hogy néha elég vicces jeleneteknek lehetünk szemtanúi: az élőhalott-as rész nem vehető komolyan, mint ahogy a főgonoszt játszó 120 kilós, kövér színész sem. Ellenben a történet egész jó, a helyszínek látványosak és a színészek is hozzák a kornak megfelelő átlagos szintet. Ennyi és nem több ez a film, amely néhol Combat Six néven fut.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük