1 szavazat 1

Bemutatás

Egy hegy tetején párbajozik az Égi boszorka (Sky Witch) és Phoebus fia (Son of Phoebus), mert az Égi boszorka megcsalta őt. A párbaj döntetlennel végződik, de megállapodnak, hogy folytatni fogják kereken 3 év múlva. Eltelik a 3 év és azt láthatjuk, hogy Chang Tsun-t (akit örökbe fogadott a legendás harcos, Chin Da Chao) a nevelőapja próbálja férjül adni a nagy klánt vezető Peach Blossom hercegnő lányához, Shui-hoz, akit mindenki csak Hárfaszívnek (Lute’s heart) becéz. A cél, hogy a Forgószél erőd (Cylone Fort) és Barackvirág Palota (Peach Blossom Palace) egyesítse erőiket. Chang Tsun-nak azonban nem tetszik az ötlet, mert nem akar érdekből megházasodni és főleg nem egy olyan lányhoz, mint Shui, akinek az arcán egy nagy sebhely van.

Chang Tsun elmenekül és mielőtt a Barackvirág palota amazonjai elkapnák egy titokzatos öregember menti meg, aki nem más, mint Phoebus fia. Megtanítja minden harci technikára mielőtt ő meghal a párbajban szerzett sérüléseknek köszönhetően, de megkéri Chang Tsun-t, hogy menjen el helyette a párbajra és ölje meg az Égi boszorkát. Ezalatt Shui-nak nagyon rosszul esett az elutasítás és öngyilkos akar lenni, de a halálba menekülés elől az Égi boszorka menti meg, aki szintén megtanít neki mindent, amit a harcról tudni kell és még az arcán lévő hegeket is eltünteti. Az Égi boszorka is meghal a párbaj sérülései okán, de előtte ő is megkéri Shui-t, hogy menjen el a párbajra és ölje meg Phoebus fiát. Ezen kívül arra is megkéri a lányt, hogy a szeretőjének a fiát, Lee Tow-ot keresse fel és adja neki át azt a két csomagot, amit az apja hagyott hátra. A lány felkeresi Lee Tow-ot, aki egy kis klánt vezet és az apja gyilkosának Chin Da-t nevezi meg. Lee Tow az embereivel azt a célt tűzi ki, hogy lerohanja a Forgószél erődöt. Az embereit útközben a visszatérő Chang Tsun állítja meg. Chang Tsun végül nem bír el Shui-val és Lee Tow-al, és halálosan megsebesül. Shui megszánja és meggyógyítja, de nem árulja el neki, hogy ő lett volna a menyasszonya. Chang Tsun a felépülése után a nevelőapja, Chin Da tanácsára a Lee Tow klán ellen indul, de útközben Chin Da mesterének másik tanítványa, egy koldus elárulja neki, hogy Shui és a leendő menyasszonya egy és ugyanaz a személy. Chang Tsun próbál kibékülni Shui-val, de a lány makacs.

Chang Tsun betör Lee Tow rezidenciájára, de végül Shui és a koldus állítja meg és elmondják neki, hogy Chang Tsun apját nem más ölte meg, mint Chin Da. Ezután együttes erővel indulnak Chin Da ellen, akit nagy nehezen sikerül is megölniük, még ha Lee Tow nem is éli túl. Ezt követően a béke következne, de mind Chang Tsun-nak, mind Shui-nak eszébe jut, hogy ígéretet kell teljesítenie és párbajozni mennek. A hegyen szembesülnek vele, hogy egymás ellen kellene küzdeniük. Mielőtt azonban megölnék egymást, mint a mestereik, Chang Tsun feladja a küzdelmet.

Nem nagyon volt a reflektor alatt ez a film, amely 1968-ban jelent meg és próbált kitűnni az akkori wuxia filmek közül. Vannak olyan elemek amikben azt gondolom, hogy sikerült is ez a kitűnés, de vannak olyan tényezők, amikben elvérzik. A díszlet, látványos helyszínek és kosztümök terén csillagos ötös, mert azt hiszem, hogy kiemelkedőt hoz. A történet is viszonylag érdekes és tartogat meglepetéseket is, amely téren kiemelkedőnek számított 1968-ban. Ellenben a legnagyobb baj ezzel a filmmel, hogy a harci koreográfia az vér gyenge. És nem segít rajta az a néhány effekt is, ami azért akkoriban nagyot ütöttek. Hozzájön még, hogy a párbeszédek és néhol a színészek játéka egészen banális. Mindent összevetve, aki wuxia rajongó, annak azért egyszer ajánlott megnéznie, aki viszont a harcok miatt kedveli a wuxia alkotásokat, azok nyugodtan kihagyhatják, nem veszítenek semmit. Még annyi megjegyzés, hogy a felirat minősége borzalmas és sok párbeszéd alatt nincs is.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük