1 szavazat 2

Bemutatás

Yan miniszterelnököt egy bérgyilkos meggyilkolja. A miniszter egyik testőre, Fan Yi üldözőbe veszi a gyilkost, akit a használt fegyveréről fel is ismer: Kou Ying, azaz King of Flying Daggers (A repülő tőrök királya) Kounak sikerül elmenekülnie, ezért a miniszter összes emberét kivégzik a bíróságon. Fan Yi-t azonban életben hagyják és kap 5 napot, hogy megtalálja Kou Ying-et és élve a bíróság elé hozza. Ellenkező esetben őt is kivégzik. Üldözőbe is veszi a szakálas Kou-t, aki az egyik fogadóba menekülve megszabadul a szakállától és így sikerül elmenekülnie. Egyenesen Xuanhua városba megy, ahol próbálja magát meghúzni. Útközben az Erlong hegyeknél azt látja, hogy két férfit felrobbantottak banditák. Az egyik férfi a halála előtt elmondja neki, hogy Song Hualong a neve és átad egy levelet, amit Kou-nak a város bírójának kell, hogy átadja. Ezt követően Kou megérkezik Xuanhua fogadójában, ahol mindenki arról beszél, hogy az emberek hálásak, amiért valaki megölte a gonosz miniszterelnököt, mert csak ártott az embereknek. A fogadóba érkezik Fan Yi is, de mielőtt gyanakodna Kou-ra, a fogadó tulajának a lánya, Niang megvédi és eljátssza, mint ha az unokaöccse lenne. Fan Yi békén hagyja Kou-t, de marad a városban, hogy továbbra is megfigyelje a férfit.

Erlong banditái meghallják, hogy egy Song Hualong nevű férfi szállt meg a fogadóban, ezért oda küldenek pár embert. Kou végez velük. Másnap Kou és Fan Yi elmennek a helyi bíróhoz, ahol a bíró elmondja nekik, hogy hamarosan rengeteg katonát várnak, akikkel megtisztítható lesz Erlong hegye a banditáktól. És mivel Song Hualong levelében ez az utasítás szerepelt, így a bíró Kou-t is kinevezi hivatalos személynek. Fan Yi nem tud nyugodni és az egyik körözési plakátot egy helyi festővel újra megcsináltat, hogy lássa miként nézhet ki Kou szakáll nélkül. Ezt követően próbálja elfogni Kou-t, párbajoznak, amikor az egyik banditavezér szakállat ölt és úgy jelenik meg előttük. A célja, hogy elcsalja őket egy helyre, mialatt a többiek mészárlást végeznek a városban. A szakállas férfi elérte, hogy most már Fan Yi megbízik Kou-ban. Követik a banditát, akinek nem sikerül megölnie a két férfit. Viszont amikor visszaérnek a városba, akkor látják, hogy a banditák elképesztő pusztítást végeztek és nagyon sok polgárt lemészároltak. A fogadós lányát, Niangot pedig elrabolták. Kou nem tud várni a bíró katonáira és elindul kiszabadítani a lányt. Harcba bonyolódik a banditákkal, de jól jön neki a segítség, amikor megérkezik Fan Yi egy kisebb hadsereggel. Niang megmentése közben azonban Kou felfedi a harci technikáját és Fan Yi egyből rájön, hogy ő Kou. Elfogja és megbilincseli. Visszamennek a városba, útra készen a bíróság felé, amikor felbukkan a banditák vezére és a Jiang Nangi Eight Freaks (Jiang Nangi 8 szerzet), akik próbálnak elbánni velük, de Kou megöli őket és megmenti Fan Yi életét. Fan Yi ezt követően úgy dönt, hogy elengedi Kou-t és Niang-ot, ő pedig vándorként éldegél tovább és nem szolgálja tovább a császárt.

Újabb Shaw Brothers wuxia 1971-ből, amelyben Lo Lieh és Yueh Hua viszik el a főszerepet. A történet meglepően jó. Klasszikus, de jó. Később ezt a témát több filmben is feldolgozták. Látványosság terén semmi extrát nem nyújt a film, mondhatni közepes SB költségvetéssel készült, de azt hiszem én még ennyi bombát wuxiában nem láttam 1971-ig. Panaszra természetesen nincs okunk, mert azért így is vannak látványos jelenetek. Ami viszont meglepő volt számomra, hogy a harci koreográfia nem sikerült jól és elég sok jelenetet felgyorsítottak. Ez Lo Lieh tehetségét ismerve meglepő volt. A filmet tehát nem a harc viszi el a hátán, hanem a történet, amely során a néző végig drukkol Kou-nak, hogy ne bukjon le és ne csukja le Fan Yi. A két főszereplő egyébként zseniálisan játssza a szerepét és nem hazudtolják meg a hírnevüket. Nézzétek meg a filmet, mert egyszer biztosan remek szórakozással szolgál.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük