1 szavazat 2

Bemutatás

Egy rablásnak lehetünk szemtanúi, amely a rettegett banditát, Kai Pa Tien-t mutatja be, akitől mindenki retteg és mindenki tiszteli őt. Ezt követően egy fogadóban egy lány tűnik fel és egy kalandor. A kalandor egyből felismeri, hogy Kai Pa Tien lánya lehet a nő, ezért kéri, hogy vezesse el az apjához, mert szeretne beállni a banditák közé. A lány elutasítja és megküzdenek, amelyet a lány nyer meg a félelmetes ostorának köszönhetően. Ezt követően a kalandor az erdőben sétálva megint összefut a lánnyal, akiről azt hiszi, hogy ugyanaz, mint akivel nem olyan régen küzdött. A lányt Kai Shiao Yun-nak hívják. Legyőzi a lányt és egy közeli kolostorba viszi, megkötözi és próbálja rávenni, hogy vigye el az apjához, Kai Pa Tien-hez. A lány azonban megszökik tőle.

Újabb ugrás egy fogadóba, ahol a lány feltűnik és kiderül, hogy Fang Pai Yu-nak hívják és az apja utasítására a fogadóst, Jen Shang Jen-t keresi. Meg is találja és a fogadós elmeséli neki, hogy 18 évvel ezelőtt a lány apja, Fang Hsin Fu, ő és Kai Pa Tien egy bandát alkottak és nagyon sokat raboltak. Az egyik este Kai Pa Tien berúgott és rámászott Fang Hsin Fu feleségére, amit Fang észrevett és megküzdöttek egymással. Fang azonban nem bírt el vele, így elmenekült a feleségével és a lányával, Fang Pai Yu-val. A menekülés közben azonban az édesanyját eltalálta Kai Pa Tien mérgező repülő tőre és később bele is halt. Fang Hsin Fu így felnevelte a lányt és bosszúra képezte ki, hogy egyszer majd megöli Kai Pa Tien-t. Most jött el a pillanat és a fogadós segítségére van szüksége, hogy bejuthasson a banditák erődjébe. A fogadós készít is neki egy térképet, de közben a banditák megtámadják őket. Megjelenik a kalandor és megmenti őt.

Fang Pai Yu egy tisztáson összefut Kai Pa Tien-el és álarcban megküzdenek. Nem bírnak egymással, ezért Fang Pai Yu elmenekül, de az üldözőitől megint a kalandor menti meg, akiről kiderül, hogy egy bíró, Sun Ju Long-nak hívják és a kormányzó megbízását teljesíti, hogy elfogják Kai Pa Tien-t. A lány és ő elindulnak a térkép alapján a banditák erődjébe. Azaz Sun Ju követi a lány minden lépését, aki éjszakáig eljut az erődbe. Ott megküzd Kai Pa Tien-el, miközben Sun Ju a többi banditával hadakozik. A lány csapdába kerül és Kai Pa Tien letépi a lány maszkját és azonnal felismeri. Közli a lánnyal, hogy az állítólagos apja átverte őt, mert igazából Hsiao Sha-nak hívják és ő az igazi apja. És van egy ikertestvére  is, Hsiao Yun. Az igazság az, hogy Kai Pa Tien és Fang Pai Yu tényleg társak voltak, de az egyik este összevesztek a zsákmányon és ezért Fang Pai Yu és a felesége bosszúból elrabolta Kai Pa Tien egyik gyermekét és úgy nevelte fel a lányt, hogy bosszúból Kai Pa Tien ellen küldi. A saját apja ellen. Ez a lány volt Hsiao Sha. A lány most megismerkedik az igazi anyjával és a testvérével is. Eközben felbukkan az erődben Fang Pai Yu is, aki követte a lányt és most megküzd Kai Pa Tien-el, azonban a halálába fut, mert Kai Pa legyőzi. A bíró emberei is megérkeznek és letartóztatják Kai Pa Tien-t.

Kezdem azzal, hogy egy thaiföldi wuxiáról van szó, amelyben egy ismert színész is feltűnik apróbb szerepben: David Chiang. Fontos elmondanom, hogy igazi ritkaságról van szó és az elérhető másolat a filmből eléggé rossz képminőséggel bír és a felirat is nehezen olvasható. Szóval erős angol tudás kell hozzá, hogy tudjuk milyen szavak nem fértek ki a képernyőre. Ennek ellenére azért élvezhető a film. A pozitív oldalon említem a remek és izgalmas történetet, amely csattanóval is szolgál, valamint a nyugati western muzsikát. A színészek teljesen átlagosak, de mivel nem világsztárok játszanak benne, így szerintem ez rendben is van. A negatív oldalon a viszonylag gyengén kidolgozott harci koreográfiát mondanám és a helyszínek sem túl látványosak, de ebben nagy szerepet játszik, hogy a film képminősége nem az igazi. A történet miatt ajánlom minden wuxia rajongónak. Másoknak nem igazán.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük