1 szavazat 2

Bemutatás

Létezik egy olyan tőr, a Deer Knife (Szarvas tőr), amit mindenki meg akar szerezni. Nagyon sok embert meggyilkolnak miatta és mindenki Xiao-nak adja ki magát.Xi Niang remek harcos és jó pár olyan imposztőrt leleplez, akik mind Xiao-nak adja ki magát. Végül egy éjszaka találkozik az igazi Xiao-val és elmondja neki, hogy valaki szeretné őt besárosítani és megölni. Xuan Yuan, azaz a Happy King (Boldog király) legfőbb célja, hogy uralja a harcművészetek világát és ehhez az első cél, hogy megszerezze a szarvas tőrt, amely jelenleg Flying Eagle (Repülő sas) és Zhao Tai Chi birtokában van, akik remek harcosok. A szintén neves harcos és nagy népszerűségnek örvendő Lian Cheng Bi-nek akarják elvinni a legendás tőrt, hogy megölje Xiao-t, aki rengeteg gonosz dolgot követett el.

Xi Niang a tőrt akarja, Xiao pedig tisztázni önmagát, ezért összefognak, hogy megszerzik a tőrt és beszélnek Lian Cheng-el. Ezután megismerhetjük a neves Lian Cheng-et és Jiangnan legszebb nőjét, Shum-t, akit titkon szeret Lian Cheng. Repülő sas és Zhao Tai Chi éppen a tőrt szállítják Lian-hoz, amikor a boldog király bérgyilkosai, a Five Iron Men (Öt vasember) támadja meg őket és megjelenik Xiao, valamint Xi Niang is. Végül Xi Niang egy hamis tőrt lop el és az igazi verzió az öt vasember ravaszságának köszönhetően a boldog királynál landol. Ezért Lian Cheng, a repülő sas és Zhao Tai Chi felkerekedik, hogy visszaszerezzék a tőrt. A boldog király azonban nem elégszik meg a tőrrel és 3 emberét elküldi az egyedül maradt Shum-ért. Mindenkit lemészárolnak a lányt pedig elrabolják, de az úton visszafelé Xiao kiszabadítja őt. Shum végre megismeri az igazi Xiao-t, rájön, hogy nem is gonosz ember és egymásba szeretnek. Velük tart az úton a helyi fogadós, Fok is.

Az egyik este Xiao többet iszik a kelleténél és Shum jó szándéktól vezérelve felkeresi Lian Cheng-et, valamint a repülő sas-t és Zhao Tai Chi-t. Nem hisznek a lánynak és a repülő sas, valamint Zhao Tai megöli Fok-ot, Xiao-t pedig megsebesítik, de végül sikerül elmenekülnie. A boldog király végez a repülő sas-al és Zhao-val is, miközben Shum közli Lian Cheng-el, hogy Xiao-val marad, mert őt szereti. Xiao következő lépése, hogy beépül a boldog király harcosai közé és egészen a végsőkig nem fedi fel magát. Lian, Shum és Xi Niang megtámadják a boldog királyt és Lian halála ellenére sikerül megölniük a boldog királyt.

Ezúttal egy könnyed, kalandfilmre emlékeztető wuxiát mutatunk be, amelyet igaz, hogy a Shaw Brothers studió készített, de olyan színésznők és színészek játszanak benne, akik nem túl ismertek és a későbbiekben sem képviseltek jelentős szerepet az SB-s wuxiák és kung fu filmek világában. Ennek megfelelően a színészi játék meglehetősen átlagos, igaz a történet sem egy nagy szám. Nem beszélhetünk látványos helyszínekről és harci effektekről sem, ellenben a harci koreográfia picit jobb, mint az átlag. Nagyon érdekes a film hullámzása olyan téren, hogy egyik pillanatban egy könnyed, délutáni matinés kalandfilm érzésünk van a film nézésem közben, majd egy pillanat múlva az egyik szereplő kitépi egy másiknak a szívét. Érdekes turmix. Külön ki kell emelnem a zenét, amely kapcsán nem érheti szó a ház elejét, mert két remek muzsika is megszólal és az egyik mint ha a későbbi Profi című francia film főcímzenéjének alapja lenne. Érdekes. Összegezve, csodát nem kell és nem szabad várni ettől a filmtől, de egy kellemes, hétvégéi, délutáni wuxia nézéshez jó alapot szolgáltat ez a mozi.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük