1 szavazat 3

Bemutatás

Wen Tianxiang miniszterelnököt elfogják a Kínában egyre inkább terjeszkedő tatárok. A Song dinasztia pártolók, hazafiak egy csoportja Liu San vezetésével azonban elhatározza, hogy kiszabadítja őt. Gyülekeznek és embereket toboroznak. Hozzájuk tartozik Bai Yaerh is, aki egy kicsit heves, de hősies lány. A tatárok a fővárosi börtönbe szállítják Wen miniszterelnököt, de egy rezidencián különítik el, miközben a hasonmását ültetik a börtönbe. Ezalatt Bai Yaerh megismerkedik egy kalandorral, Le Heru-val, aki éppen móresre tanít pár tatárt. Azonnal megtetszik neki a lány és követi is a hazafiak rejtekhelyére. Ott körbeveszik, de gyorsan rájönnek, hogy Heru remek harcművész. Próbálják maguk mellé állítani, hogy segítsen kiszabadítani a miniszterelnököt, de Heru-t csak az ital és a nők érdeklik, nem avatkozik bele a nagyvilág dolgaiba.

A hazafiak azt találják ki, hogy kisebb bűnöket követnek el, így sokukat bebörtönzik majd és mivel van egy beépített emberük a tatár börtönőröknél, így belülről támadhatnak. Így is történik minden, azt a tényt leszámítva, hogy Heru is belekeveredik  dolgokba, mert éppen egy kuplerájban élvezkedik, amikor egy morcona tatár vezér, Cha Te szeretné az egész kuplerájt lefoglalni. Ez nem tetszik Heru-nak, ezért elveri Cha Te-t, de a túlerő végül legyőzi és ő is börtönbe kerül. A megfelelő pillanatban a lázadók kitörnek, illetve a társaik megrohamozzák a börtönt, de ekkor kiderül, hogy a börtönben ülő miniszterelnök nem az igazi. A tatárok a többségüket megölik, de Bai Yaerh-t Heru megmenti és a bordélyházban találnak menedéket. Ezalatt a tatárok megkínozzák és megölik a kémet, aki börtönőr volt és a helyét egy hasonmása veszi át, akitől azt várják, hogy a maradék hazafiak beavatják a terveikbe. Így is történik.

A hazafiak földalatti alagutat ásnak, amely által abban a kertben bukkannak fel, ahol a miniszterelnököt őrzik. A tatár kém azonban mindent borít és már katonák várják őket. Sok embert veszítenek, de pár embernek sikerül elmenekülni. Heru sebesülve a bordélyházban talál menedéket és megint összefut Cha Te parancsnokkal, akit legyőz, majd meggyőz arról, hogy rossz oldalon áll. Cha Te a hazafiak mellé áll. Így tesz a tatár kém is, aki az életét mentve segít a hazafiaknak. Bayan generálisnak és az embereiek öltöznek be és így próbálnak bejutni a börtönbe. Ott azonban lebuknak és harcba keverednek a tatárokkal. Cha Te is életét veszti. Sajnos a cellában már csak a halott miniszterelnököt találják, aki a vérével egy üzenetet írt egy vászonra: A jóság a mennyben és a földön is. A hazafiak megfogadják, hogy ezt az üzenetet fogják átadni minden kínainak, aki hazafinak vallja magát. Mielőtt azonban elmenekülnének újabb tatárok törnek rájuk és Heru, valamint Liu San is az életét adja. Bai Yaerh-nek végül sikerül elmenekülnie, hogy terjessze az igét.

Lo Lieh általában olyan főszerepeket szokott kapni, ahol komor figurát játszik. Most azonban ennek az ellenkezője van: egy bohókás, nőfaló kalandor szerepébe bújik, aki a másik főszereplő Shih Szu (akinek ez a második főszerepe a Lady Hermit után) után lohol és segít neki. A történet szerintem jó, mert kellően leköt és tartogat meglepetéseket is. Lo Lieh-nek ez a szerep is remekül áll, ellenben Shih Szu-tól továbbra sem vagyok elragadtatva. És nem csak a színészi játéka miatt, hanem a harci koreográfiában nem túl erős. A harci jelenetek amúgy nagyon erősek, látványosak, szóval nem lehet okunk panaszra. Érdekességképpen még Bolo Yeong (Véres Sport) is elég kiemelt szerepet kapott és már itt is brutális izomzattal rendelkezett. Azt gondolom, hogy ami ebben a történetben benne volt, azt a Shaw Brothers studió kihozta belőle. Remek kis wuxia ez, amely ugyan nem váltja meg a világot, de mindenképpen érdemes megnézni. Ajánlom!

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük