1 szavazat 1

Bemutatás

A Fu-lo család egy őrző-védő szolgálattal és színházzal foglalkozó család. Éppen jönnek vissza egy útról, amikor azt tapasztalják, hogy teljesen kiürült a rezidenciájuk. Ezalatt a helyi banditák (akiket Leopárd helyettese Mr. Teng vezet) betörnek a színházba, de a Fu-lo családnak sikerül őket ideiglenesen elűzni. Másnap azonban visszajönnek és elrabolják a Fu-lo család vezetőjét Kuang-ot és fel is akasztják. Szintén elrabolják a lányát, Mei Feng-et is. A család megmaradt tagjai próbálják Kuang holttestét elhozni, de Leopárd banditái erre várnak és megölnek mindenkit. Szinte csak két ember maradt a családból, Hsiao Lung és Hsiao Fu. Mindketten egy koporsót cipelnek, hogy abba tegyék Kuang holttestét.

Hsiao Lung megpróbálja kiszabadítani Mei Feng-et, de nem bír a túlerővel és inkább elmenekül. A Leopárd embereitől végül egy nőkből álló harcos csapat védi meg. Közben Hsiao Fu-t is megölik a banditák. A nőkből álló csapat a mesterükhöz irányítja Hsiao Lung-ot, aki csak sokadik próbálkozásra fogadja el tanítványának Hsiao Lung-ot. Miután megtanulta a félelmetes 5 újj technikát a nőkből álló csapattal kihasználják, hogy Leopárd az 50. születésnapja miatti ünnepséggel van elfoglalva és előbb az embereivel végeznek, majd magával a Leopárd-al is.

Joggal kérdezhetitek, hogy a történet leírása miért csak ennyi lett? A válasz egyszerű: mert ennyi a film is. Ne kerteljünk, ez egy nagy nulla. Csak azoknak ajánlom megnézésre, akik mazochisták. Jót nem is igazán tudok elmondani róla, talán csak annyit, hogy a zene és a kung fu koreográfia nem bűn rossz kategória. De nem is jó. A színészek játéka olyan téren meglepően rossz, hogy Chiang Pin és Yi Yuan tapasztalt színészek, de úgy összességében értékelhetetlen színészi teljesítmények vannak a filmben. Látványos jeleneteket és helyszíneket ne is keressünk és az operatőri munka is förtelmes. Történet mint olyan nem nagyon létezik. Próbálták az egész filmet a kung fu harcmodorra felhúzni, ami sajnos nem sikerült olyan jól. Lassúak a mozgások, erőtlenek a csapások. Az egészre pedig még rátesz egy lapáttal az, hogy a filmből elérhető kópia nem a legjobb minőségű, így a film sok helyen alig látható. Az egyik legrosszabb film, amit az oldalunkon eddig bemutattunk. Az egyik legrosszabb. Kerüljétek el.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük