1 szavazat 1

Bemutatás

A Ming dinasztia idején járunk, amikor sokan próbáltak hatalomra kerülni. Kao Ming, azaz a 4. herceg próbál eljutni a Yun tartományban található Yun erődbe. Útközben megtámadja az Eight Warriors (A 8 harcos) banda, akik szeretnének fellázadni a császár ellen és a 14. herceget támogatják. Kao Ming elmenekül egy fogadóba, ahol a 8 harcosok, a vezetőjük, Li Fei Fu vezetésével rajta ütnek. Itt azonban Kao segítségére siet, Lien Ken Yao, akinek a segítségével Kao elmenekül. Lien Ken Yao szintén a Yun erődbe tart, hogy mesterének levelét átadva a Yun erőd vezérének, Yung Chung Ku-nak a támogatását kérje a 4. herceg oldalán.
Lien Ken a fogadóban elveszíti a levelet, így Yung Chung nem hisz neki, ezért elküldik. Nagy a nyomás a Yun családon, mert mindkét oldal, a 4. és a 14. herceg is a támogatásukat kéri. Yung Chung lánya, Chung Feng szerelmet táplál Lien Ken iránt, ezért felkeresi őt és közösen megküzdenek a 8 harcos bandával is. Chung Feng arról híres, hogy a fegyvere egy Bloody Mask (Véres maszk) nevű fegyver, amit az ellenfelére rádobva, az letépi az ellenfele fejét. Segítségükre van Li Fei Fu unokalánya is, aki a háttérben elárulja a 8 harcos bandát, mert Lien Ken megkímélte az életét a fogadóban. Szintén ő találja meg a levelet is és visszadja Lien Kennek.
Lien Ken továbbra sem tudja bebizonyítani, hogy a mestere melyik oldalon áll, ezért börtönbe záratja Yung Chung. Közben a 8 harcos banda kihívó levelet küld a Yun erődbe, amelynek helyszíne egy legendás, közeli hegyen lesz. Yung Chung az embereivel elindul a hegyre, ahol azonban csapdába esnek, mert a 8 harcos banda dinamitokkal látta el az egész terepet. Ezidő alatt Lien Ken mestere megérkezik a Yun erődbe és így igazolja Lien Ken-t, akit így szabadon engednek. Együtt indulnak Yung Chungék segítségére és még időben érkezve le is győzik a 8 harcos bandát és Lien Ken megöli Li Fei Fu-t. Végeredményként Yung Chung és Kao Ming vérszövetséget köt, hogy mindenben támogatják egymást.

Thaiföldi wuxia 1969-ből. Nah, azért nem kell megijedni. Nálam simán élvezhető alkotás, de azért elég sok helyen vérzik, így jó filmnek nem nevezném. A színészek játéka meglehetősen közepes, a koreográfia a kornak megfelelően jó, de a történet az kritikán aluli. Össze vissza csapong a történet, ráadásul a film vágása olyan kiszámíthatatlan, hogy nem titok, kétszer kellett megnéznem a filmet, hogy tisztán értsem mi is történik. Ezt nem segítette, hogy a filmhez készült angol felirat jócskán hagy kívánnivalót maga után. Ne feledkezzünk meg, hogy ebben a filmben használták azt a fegyvert, (Véres maszk) amely biztosan inspirációt nyújtott a későbbi legendás Flying Guillotine filmnek. Kár, hogy mindössze háromszor kerül bevetésre a film alatt.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük