1 szavazat 3

Bemutatás

Egy fogadóban iszogatva Chiang Tzu Chao, a Chung Chow harcművészeti iskola vezetője és a lánya tanúja lesz annak, hogy egy banda végez egy idős emberrel és a lányával. Chiang végez a banditák vezérével, akiről kiderül, hogy a rettegett Crimson Charm (bíbor bűvölet) banda ssárga vezérének, Tsao Kang-nak a fia volt. Ezt követően Chiang-ék tovább utaznak, de amint az eső elől menedéket keresve egy régi templomba jutnak, ott feltűnik White Faced King of Hades (Fehér arcú Hádész királya) és az emberei, akik egy üzenetet adnak át Tsao Kang-tól: holnap lesz Chiang 60. születésnapja és a Bíbor Bűvölet klán megjelenik majd a Chung Chow iskolában, hogy bosszút álljanak. Mielőtt azonban távoznának hirtelen feltűnik Ling Wu, azaz a Bloodmaster (Vérmester), aki végez a bűvület klán embereivel (csak Hádész menekül el) és közli Chiang-al, hogy tisztelete jeléül szeretne részt venni a születésnapi ünnepségén.

A készülődés megkezdődik a születésnapi összejövetelre, de Chiang úgy gondolja, hogy az örökbe fogadott fiára, Han Yu-ra nem tartozik ez a közelgő harc és szeretné őt menteni, ezért próbál mindent megtenni, hogy elűzze őt a harci iskolából. A család legendás kardját sem neki adja, hanem sokkal tapasztalatlanabb testvérének. Közben a bíbor bűvölet klán minden olyan vendéget megöl az úton, akik a születésnapi ünnepségre tartanak. Megjelenik Ling Wu is, de őt nem tudják feltartóztatni és épségben megérkezik a Chung Chow iskolába, ahol Han Yu bizalmatlanul fogadja és ezért Chiang száműzi a klánjából. Han Yu a vadonba menekül, de ott megtámadják őt a bűvület klán emberei, akikkel egy pillanat alatt végez egy öregember. Az öregember nem más, mint a legendás harcos, Godly Sword (Isteni kard), aki közli Han Yu-val, hogy mi készül, és hogy ne menjen vissza a Chiang iskolába, mert őt is megölik.

A bűbáj klán sárga vezére, Tsao Kang megjelenik az embereivel a Chung Chow iskolában és nagy mészárlást végeznek. Megölnek mindenkit, de Ling Wu-nak még sikerül elmenekülnie a halálosan sérült Shang Ching-el, aki Chiang lánya. Egy barlangba találnak menedéket. Visszatér az iskolába a kolostorba visszavonult Grand Master (Nagymester) is, aki észreveszi, hogy a sok halott közül Chiang másik lánya, Fang Fang is él még, igaz az egyik karját levágták. Maga mellé veszi és elmennek a kolostorba a hegyekbe. Han Yu és az Isteni kard mégiscsak visszatér a Chung Chow iskolába, de már későn és csak a mészárlás nyomait látják. Bosszút esküszik és megkéri az Isteni kardot, hogy tanítsa meg mindenre. A következő hónapok így a felkészüléssel telnek. Eközben Ling Wu járja a világot és próbál gyógymódot találni Shang Ching belső sérüléseire, de sikertelenül.

Fang Fang megerősödve visszatér a Chung Chow iskolába, ahol már csak a vezető inas van ott. Majd az egyik fogadóba betérve megjelenik Hádész az embereivel,de Fang Fang végez velük, Hádészt pedig követi a bázisukra, ahol őt is megöli. Fang Fang megtudja, hogy hol lehet a testvére, ezért felkeresi Ling Wu-t a barlangban, de felbukkan a bűbáj klán fekete mestere is, akivel Ling Wu végez. Ezt követően elárulja Fang Fang-nak, hogy a testvére meghalt és már el is temette. Han Yu miután felkészült a harcra, visszatér a Chung Chow iskolába és rájön, hogy a vezetői inas volt az áruló, aki álarcban volt, mert nem más mint Wang Yi a bűbáj klán Loyangi vezetője. Mielőtt azonban Han Yu végezne vele, megjelenik a bűbáj klán fehér vezetője az embereivel és nagy küzdelem kezdődik. Han Yu végez velük.

Fang Fang és Han Yu egyszerre jelennek meg egy fogadóban, de nem tudnak egymásról. A fogadós gyorsan tesz róla, hogy a bűbáj klán sárga vezetője, Tsao Kang az embereivel gyorsan megjelenjenek a helyszínen. Fang Fang végez velük is és felfedi magát Han Yu előtt. Együtt indulnak el, hogy felszámolják a bűbáj klánt. Meg is érkeznek a klán bázisára, ahol találkoznak a klán vezetőjével, Lin San Hu-val. A párbajuk előtt azonban még a klán vörös vezetőjét kell legyőzniük, amit meg is tesznek. Lin San Hu-val és különleges fegyvereivel azonban nem boldogulnak. Fang Fang-ot ártalmatlanítja Lin San Hu, de mielőtt végezhetne Han Yu-val is, megjelenik Ling Wu és megmenti őt, saját magát feláldozva. Kihasználva a gyors segítséget Han Yu megöli Lin San Hu-t.

Igazi wuxia, a Shaw Brothers studió bemutatásában. Gyorsan jegyezzük is meg, hogy a studió másodrendű színészeivel készült, habár a kicsit koros Ivy Ling Po is főszerepet vállalt a filmben. Ennek ellenére a színészi játékkal egy-két esetet leszámítva nincs baj. A történet felemás. Nem túl összetett, de nem is faék egyszerűségű. A harcok viszont kellően változatosak és látványosak, habár nem a top kategóriát képviselik. Valahogy a film nekem az átlagos besorolásban marad meg. A helyszínekkel, látványos jelenetekkel, képekkel viszont nem spórolt a rendező, azaz ilyen téren nem lehetünk elégedetlenek. Amennyiben wuxia rajongó vagy, akkor természetesen kötelező, ha viszont nem, akkor ne ezzel a Shaw alkotással kezd a studió filmkönyvtárának a feltérképezését.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük