1 szavazat 1

Bemutatás

Angel Maiden (Angyalka) terhesen próbál elmenekülni Kim Wo Shun elől, aki teherbe ejtette őt. Kim nem engedi, ezért harcolnak, de Angel Maidennek sikerül elmenekülnie egy havas hegytetőre. Ott elájul és arra ébred, hogy egy barlangban van és egy öregasszony, a Snow Woman (Hóasszony) ápolgatja. Angel Maiden megszüli a gyereket és kéri a Snow Woman-t, hogy vigyázzon a gyerekére. Azt is elárulja, hogy a gyerek apja Kim Wo Shun, majd a nő meghal. Telnek az évek és a Snow Woman megtanítja a kislányt a dobótőrök és a kard használatára. A kislánynak a Snow Maiden (Hóleány) nevet adja. A lány 20 éves lesz és egyre többet érdeklődik a szülei iránt, de az öregasszony nem árul neki semmit. A lány megment egy helyi lányt, akit pár férfi próbál megerőszakolni. Ettől kezdve egyre többen megismerik a Hóleányt és ismertetőjelét, a dobótőröket.

Az egyik nap a Hóasszony sokat iszik és részegen elárulja a Hóleánynak, hogy mi történt az anyjával és Kim Wo Shuh nevét is elárulja. A lány elindul, hogy bosszút álljon az apján. Egy helyi fogadóban köt ki, ahol pár gonosztevő próbálja átverni a mezei szegényeket. A lány segít nekik és ellátja a baját a 2 gonosztevőnek. Ekkor jelenik meg Lee Hon Yu, aki a betegeskedő édesanyját hozta le a Dragon Mountain (Sárkány hegy) magaslatáról, hogy doktort keressen. A fogadóban talál is, de nem fizeti ki a szolgálatait. Ezt követően visszaindulnak, de a hegy lábánál találkoznak a Hóleánnyal, aki csak 2 ezer ezüst fejében engedi át Lee Hon Yu konvoját. A pénzt a lány az orvosnak adja, aki csak egy részét fogadja el, a többit a Hóleány visszadobja Lee-nek. Lee-ék visszaérnek és kiderül, hogy a betegeskedő apja nem más, mint Kim Wo Shuh. Elmeséli a fiának, hogy vélhetően a nő, akit látott az nem más, mint Angel Maiden, akit ő valóban teherbe ejtett, mert fiatalon nagy nőfaló volt. Az egyik este Lee és a Hóleány megint párbajoznak. A Hóleány követi a fiút és egy templomban találja meg Kim Wo Shuh-t. A férfi elmondja neki, hogy már megbánta tettét, de ő nem ölte meg az anyját, csak teherbe ejtette. Az is kiderül, hogy Lee Hon Yu nem az ő fia, csak örökbe fogadta. Kiskorában Lee szülei és Kim megbeszélték, hogy ha nagyok lesznek, akkor összeadják majd a két gyermeket, hogy a két családot egyesítsék. Ebből azonban nem kér a Hóleány és elfut.

Huh, nem könnyű megszólalni, miután az emberfia megnézi ezt a filmet. Az eleje izgalmasan indul és egy jó kis wuxia filmre számít a néző. Nos, nem azt kapja. Nagyon nem. Unalmas, céltalan a film és ha nem lenne elég, hogy a történet hamar ellaposodik, akkor még harci jelenetből is alig van, ami pedig látható, azok is bűn gyengék. Az egész kellemetlen ízű tortára a habot az teszi fel, hogy az angol szinkron elég béna lett és a film elérhető legjobb verziójánál is nem túl jó a képminőség. Nem is rabolnám tovább az időtöket: ne nézzétek meg azt a filmet. Még wuxia rajongók sem.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük