1 szavazat 2

Bemutatás

Egy viharos éjszakán egy férfi, gyerekkel a hátán állít be egy öreg mesterhez. Elmondja neki, hogy Tangnak hívják, a kislánya pedig Hiao Tsing. A felesége és a lány édesanyja, Liu-ei-Tsing, akit mindenki csak Beauty Goddess (Szépséges istennő) néven ismer rájött, hogy a férfi megcsalja őt Liu testvérével, Yu Liennel. Tang elmenekült tőle és Yu Liennel nevelték a gyereket, de a múlt évben Liu Tsingen elképesztő gonoszság uralkodott el és megölte Yu Lien-t. Azt hitte, hogy a lányuk meghalt és Hsiao Tsing  Yu Lien-től van. Mostantól Liu Tsing-et egy cél vezérli: bosszúból megölni Tang-ot és Hsiao Tsinget is.

Liu Tsing megtalálja Tang-ot és halálosan megsebesíti. Tang a halála előtt még odaadja a kislányának azt a medált, amit Liu Tsing is viselt és megkéri, hogy menjen el egy mesterhez, Pure Man of Mt. Wang-hoz (A Wang hegy tiszta emberéhez), aki majd megtanítja harcolni. Mindezt pedig álnéven, Hai Hsia néven. Tang meghal és Liu Tsing is rájuk talál, de a kislánynak sikerül elmenülnie, miközben az öregemberrel végez a nő. Mostantól már csak egy dolog jár a fejében: megtalálni és megölni Hai Hsia-t, azaz a volt férje és a szeretője közös gyermekét. Hai Hsia elindul és meg is találja az öreg mestert a hegyen, aki megtanítja harcolni és küzdeni. Mindezen idő alatt Liu Tsing és emberei rengeteg embert ölnek meg, miközben a lány után kutatnak. A nőt el is látják a Bloody Goddess (Véres Istennő) becenévvel, mert nagyon sok ártatlan embert legyilkol a bosszúhadjárata alatt.

Az egyik éjszaka a Véres hercegnő és emberei megtámadják az öreg mestert és halálosan megsebesítik. Az öreg mester a halálos ágyán elmondja Hai Hsia-nak, hogy keresse meg 3 régi tanítványát, akik azóta már remeteként élnek, mert csak 4-en együtt győzhetik le a gonosz nőt. Hai Hsia meg is találja a 3 remeteként élő harcost, Lo Kiang-ot, Flying Fox Lin Tan-t, Hua Yu Niang-ot és közli velük, hogy a régi mesterüket meggyilkolták. Megbeszélik, hogy Man Changi templomnál találkoznak és együtt állnak bosszút. Az egyik éjszaka meg is támadják a Véres istennő házát és végeznek minden emberével. A Véres istennő egy rétre csalja őket és ott néz velük farkasszemet. Nagy küzdelem indul, de nem igazán bírnak el vele. Ekkor Hai Hsia nyakában megvillan az apjától kapott medál és a Véres istennő kérdőre vonja. A lány elmondja, hogy őt Hiao Tsing-nek hívják és az apjától kapta a medált. A Véres istennő rájön, hogy Hiao a saját lánya és az eddigi vérontás, bosszúhadjárat teljesen hiábavaló volt. De mivel több száz embert ölt meg, ezért vezekelnie kell és öngyilkos lesz.

Kevésbé ismert thaiföldi wuxia, kevésbé ismert színészekkel. Igazából minden középszerű benne (látványosság, színészek, történet, harci koreográfia), de valahogy mégis van egy bája a filmnek. Tipikus bosszúhadjáratos mozi ez, de a jobbik fajtából. Néhol nagyon kegyetlen és könyörtelen, de a végén pedig jön a csattanó, hogy mindez hiábavaló volt. Van azonban egy aspektusa a filmnek, amiben magasan kiemelkedő: ez pedig a zene. Fantasztikus zenét sikerült a film alá tolni, mind a pörgős, mind a lágyabb elemek remekül sikerültek. Még jobb lett volna a mozi, ha több van harci jelenetekből és amik vannak azok is sokkal látványosabbak, kidolgozottabbak. Aki szereti a bosszúmozikat, aki kedveli a jó zenét, azoknak ajánlom a filmet.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük