1 szavazat 3

Bemutatás

A 15. században a Ming dinasztia idején An Hua király szövetkezik a Barbárokkal, hogy megdöntik Zheng De császár uralkodását. Az összefogásuk eredménye egy haditerv, amit papírra írnak le és egy jáde szoborban rejtenek el. Ezt a szobrot An Hua király szeretné eljuttatni a barbárok királyának. A szobrot azonban Lin kormányzó emberei szerzik meg. Ezt a banditák sem nézik tétlenül és megtámadják Lin házát, ahol megölnek mindenkit, így a kormányzót is. A banditákat a kormányzó rokona, Yan-niang és testvérei űzik el, akiknek Lin a halála előtt odaadja a jáde szobrot és megkéri Yan-niangot, hogy vigye el az apjának, Fei Lung-nak és jutassák el a fővárosba a császárnak.

Közben a banditák rejtekhelyén, a Fierce Tiger Mansion-ban a banditák megtervezik, hogy ellopják a szobrot, mert An Hua király 30 ezer aranyat ígért nekik, hogy visszakerül hozzá. Van is egy beépített emberük a Fei Lung rezidencián, akit Hsin Ying-nek hívnak és Fei Lung felesége. Kihallgatja, hogy másnap Fei Lung maga akarja elvinni a fővárosba a jáde szobrot. A banditák egyik csoportja Fei Lung távozása után megtámadja a rezidenciáját és mindenkit lemészárolnak, csak Yan-niang menekül el. A banditák másik fele az úton megtámadja Fei Lung-ot, akit az egyik rokona, Ying Chieh ment meg, aki éppen visszatért hosszú útjáról. A jáde szobrot azonban a banditák kaparintják meg és már üzennek is An Hua királynak, hogy várják érte a jutalmat.

A közeli fogadó tulajdonosa Fei Lung testvére, Liu Yi-é, ahol Yan-niang meghúzza magát. Ott is megtalálják azonban a banditák és egy öregember segítségével sikerül legyőznie a túlerőt. Az öregember Wang Ying, azaz Iron Claws (Vaskarmok) és híres harcművész. Az egyik banditát követi az öregember és így kiderül, hogy ő és a banditák vezére, Thundering Sword (Villámló kard) Wang Tian Piao régi ismerősök. Wang Ying visszamegy a lányhoz és rábeszéli, hogy másnap támadják meg a banditákat. Csapdába is ejtik Yan-niangot, de a rokona, Ying Chieh a segítségére siet. A lányt azonban így is elfogják, de Ying Chieh elmenekül, egyenesen Liu Yi-hez, ahol már a család barátai is összegyűltek. Ezalatt a banditák próbálják kiszedni a lányból, hogy hol található a haditerv a jáde szobron belül, de nem árulja el nekik a lány. A ravasz Wang Ying így is rájön és az üzenetet ellopva elindul, hogy átadja a barbár királynak és övé legyen a 30 ezer arany. Ying Chieh-ék kimenekítik Yan-niangot és a lány apja is csatlakozik hozzájuk. Együtt próbálják visszaszerezni a jáde szobrot, miközben nem sejtik, hogy a haditerv már nem a szoborban van, hanem Wang Ying birtokában úton a barbárokhoz. A banditákat legyőzik Fei Lungék, és Wang Tian is melléjük áll, amikor rájön, hogy Wang Ying őt is átverte. Üldözőbe veszik az öreg mestert, aki közben már találkozik a barbárokkal. Fei Lungék legyőzik a barbárok küldötteit és nagy nehézségek árán Wang Ying-et is megölik, visszaszerezve a hadi üzenetet.

Shaw Brothers wuxia 1969-ből. Bevallom, hogy nem sok jót hallottam előzetesen erről a filmről, pedig nem olyan rossz ez, sőt. Nekem kifejezetten tetszett. A rövid játékidő pont megfelelő a történet prezentálásához, a színészek véleményem szerint jól játszanak (pedig a Shaw studió másodhegedűsei vannak itt), a harci koreográfia remek, a helyszínek is látványosak, stb. Sorolhatnám. A történet nem egy krimi, de egy wuxiához teljesen megfelelő. Átlagos, de megfelelő. Az az igazság, hogy nem nagyon tudok kritikát megfogalmazni a filmmel kapcsolatban, mert teljesen korrekt iparosmunkának tűnik. Nem kiemelkedő wuxia, de mindenképpen élvezetes és nem csak a műfaj szerelmesei élvezhetik, hanem az ázsia film kedvelők is.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük