1 szavazat 3

Bemutatás

Shiah Jeau Wei egy nagyon gazdag ember, aki éppen a születésnapját tartja és ünnepel, mialatt két nő végez három szintén előkelő és gazdag férfival. Shiah-nak van egy lánya, Yuan Yuan és egy fia, Ching Tong. Yuan Yuan neveltetéséért pedig egy külön nevelőnő felel. Shiah elhalmozza ajándékokkal a lányát és a saját születésnapján is egy nagy értékű fülbevalót ad neki. Yuan Yuan azonban nem olyan gyerekes, mint amilyennek tetteti magát, mert szabadidejében a közeli erdőben harcművészetet gyakorol egy öreg mesterrel. A mester egy levelet hagy mindig hátra, amelyben megjelöli, hogy Yuan Yuan-nak kit kell megölnie.

Kiderül azonban, hogy az a három gazdag férfi akit megöltek nem mások, mint Yuan Yuan nagybátyjai. És nem kell sokat várni, de Yuan Yuan és a nevelőnője újra munkába lendül és megölnek még két gazdag férfit, akik szintén Yuan Yuan nagybácsijai voltak. Az egyikük azonban az utolsó erejével még eljut Shiah Wei-hez és átadja neki azokat a fülbevalókat, amit Shiah adott Yuan Yuan-nak és amit a férfi harc közben tépett ki a lány füléből. Yuan Yuan-nak az öreg mester megtartja az utolsó oktatását és végleg távozik. Az utolsó levélben a célszemély, akit Yuan Yuan-nak meg kell ölnie nem más, mint a saját apja. Yuan Yuan megtagadja az utasítást, mert szereti az apját, de ekkor a nevelőnője elmondja neki, hogy sok sok évvel ezelőtt Shiah és 6 másik társa amint megszöktek a tömlöcből, egy híres védőszolgálat táborát támadja meg, akiket Jiang vezet. Mindenkit megölnek (Jiangot is, aki Yuan Yuan igazi apja volt), a hatalmas mennyiségű kincset elviszik és ott találnak egy kisbabát, akit Shiah egyik embere, Gee Ching megment és elviszi haza. Elkíséri Shiah is, akit zavar a kisbabák sírása, és Gee kisbabáját megöli, majd a feleségét megerőszakolja, őt pedig meggyilkolja. Gee felesége (aki nem más, mint Yuan Yuan nevelője) megállapodik Shiah-al, hogy akármennyiszer megerőszakolhatja őt, de a kisbabát, Yuan Yuan-t ne bántsa. Idővel a meggazdagodó Shiah az udvarába vette a nevelőnőt, hogy segítsen neki nevelni Yuan Yuan-t, akit idővel nagyon megszeretett és elhalmozta ajándékokkal.

Yuan Yuan tehát nem csak a nagybácsikáit ölte meg, hanem egy személyben azokat is, akik az édesapja és édesanyját megölték. Yuan Yuan az igazságot megtudva elhatározza, hogy megöli az apját. Shiah kihallgatva őket, nagyon összetör és megöli  a nevelőnőt, majd elmenekül, mert nem akar szembenézni Yuan Yuan-al, akit saját lányaként szeretett meg. Yuan Yuan azonban beéri őt és Shiah hiába mondja el neki, hogy már más ember és nagyon megbánta amit tett fiatalon, megöli a nevelőapját. Ekkor tűnik fel Ching Tong és az apjáért bosszút állva azzal a gyűrűkkel öli meg Yuan Yuan-t, amelyikkel Shiah Yuan apját megölte.

Remek kis dráma, wuxia filmet láthatunk, ha megnézzük ezt a mozit. Ching Chiang és Chi Ma személyében olyan színészeket vonultat fel a film, akik rengeteg filmben szerepeltek, nem véletlenül. Mindenképpen a történettel kell kezdenem, amely remekül sikerült, végig izgalmas, vannak benne fordulatok rendesen és nem fog a néző unatkozni az biztos. A harci koreográfia viszont nem lett a legjobb, de ne felejtsük el, hogy 1969-ben jött ki a film. Én csak ajánlani tudom mindenki számára, hogy nézze meg, mert remekül muzsikál mint wuxia és mint dráma is.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük