1 szavazat 1

Bemutatás

Lee San egy neves tolvaj, aki az édesanyjával és testvérével egy új faluba érkezik, ahol éppen a leggazdagabb ember, Kang Chen Ting tartja az 50. születésnapját. A köszöntésére érkezik a híres Fekete hegy Három Tigrise is (Three Tigers of Black Mt.), valamint Wu mester, illetve a Két testvér (Two Sisters). Mindannyian neves harcosok. Az ünneplés éjszakáján jó pár tolvaj próbál elrabolni egy féltve őrzött kincset, de senki nem jár sikerrel. Lee San is az csak azért menekül meg, mert a városba érkező Fang Chun megmenti. Közben Lee San édesanyja a fia miatti sok sírástól megvakul és Fang Chun ajánlja fel az ellenszert, de csak akkor ha Lee San segít neki megszerezni egy dobozt, amit Kang őriz. Fang Chun elárulja, hogy nem biztos benne, de erős a gyanú, hogy az ő családját Kang rabolta ki évekkel ezelőtt és a szüleit is megölte. Kang lánya, Yu Hau folyamatosan kérdezi az apját, hogy miért támadja meg őket ennyi rabló, de az apja titkolózik.

Az egyik este Lee San újra megpróbálja elrabolni a dobozt, de Kang pisztolyával szemben nincs esélye. Végül Kang lánya, Yu Hau ad neki menedéket és van esélye elmondani a lánynak, hogy őt csak az anyja egészsége motiválja és a gyógyszerért jött. Miután Lee San elmenekül, a családjával úgy döntenek, hogy elhagyják a falut, jobb a békesség alapon. Beéri őket Yu Hau, aki elhozta nekik az apja dobozát. Az öröm azonban nem tart sokáig, mert a Fekete hegy három Tigrise és embereik a nyomukban vannak és végeznek Lee San anyjával és testvérével. Ezt követően a három Tigris próbálna meglépni a dobozzal, de Kang és Wu megölik őket. Yu Hau meghallva az apja beszélgetését rájön, hogy Kang Wu segítségével lemészárolta a szüleit és úgy nevelte fel, mint ha a saját lánya lenne. Dühében próbálja újra ellopni a dobozt, de Kangék rajtakapják és börtönbe zárják, hogy így csalogassák oda Lee-éket. Ez meg is történik és elfogják Lee San-t és Fang Chun-t. Az ünneplés közepette Wu és a Két testvér Kang ellen fordul és megölik őt. A dobozkában egy térkép van, amely egy barlanghoz vezet. A barlangban végül egy hatalmas ládikónyi kincset találnak. A két testvér azonban Wu ellen fordul, de rosszul járnak, mert Wu végez velük. Közben Lee San, Fang Chuh és Yu Hau kiszabadulnak és együtt mennek a barlanghoz (Kang utolsó leheletével még elmondja nekik a célt), majd szembeszállnak Wu-val. Végül nagy nehezen Lee San megöli őt. A kincs, amely Fang Chuh családjának tulajdona pedig jótékony célra kerül elszállításra, amit hárman felügyelnek majd.

Amikor láttam, hogy egy független film, amely olyan sztárokat vonultat fel, mint Shih Chun, Pin Chiang (haha) és Chen Hung Lieh, akkor azt hittem, hogy itt nagyon kellemes meglepetés fog érni. Az egész filmet azonban sikerült tönkretenni a harci koreográfiával, amely borzalmas. Kezdjük ott, hogy van itt kung fu pusztakezes harc, ostor, pisztoly, kard és minden, amit kívánsz, de az egész olyan sebességre van mesterségesen felgyorsítva, hogy élvezhetetlen. Direkt megnéztem és az a két úriember, aki a harci koreográfiáért felel még semmit nem tett le az asztalra. Itt van a kutya elásva. A történet pedig teljesen átlagos, a végén van pár csattanó is, ahogy kell és a színészek is viszonylag tűrhetően játszanak. De ha egy film nem a történetre, hanem a harcra fókuszál, akkor nem szabadna ezt letenni az asztalra. Sajnálom. Így csak egy egyszer nézhető kung fu-wuxia mozi lett belőle. A filmből elérhető verzió amúgy elég rossz minőségű és a felirat sok helyen nem olvasható végig. Ezt is vegyétek figyelembe.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük