2 szavazat 3

Bemutatás

Tsai Ying Chei egy kis városba érkezik, ahol a helyi bandita vezér, Chow Hu éppen megöl egy férfit, a lányát pedig próbálja megerőszakolni. Tsai Ying végez Chow Hu-val és az embereivel, majd a lánynak elmeséli, hogy amikor 6 éves volt, akkor 5 férfi tört be hozzájuk és lemészárolták a szüleit, a család embereit és a család nevezetes kardját pedig elrabolták. Őt életben hagyták, és most, hogy felnőtt, kitanulta a harcművészeteket, így bosszút esküdött az 5 férfin: Chow Hu-n, Liu Chung, Fang Pao, Liu Hsiang, és a vezetőjük pedig Yun Chung Chun. A lány próbálja őt lebeszélni a bosszúról, de Tsai Ying nem tágít. Megkeresi Fang Pao-t is és vele is végez, de Fang Pao emberei majdnem kifognak rajta. Szerencséjére egy titokzatos kalapos idegen végez Fang Pao íjászaival is. Az idegenről kiderül, hogy ő a Fekete Sárkány (Black Dragon), aki jelenleg a legjobb harcművész címet birtokolja és mivel hallott már Tsai Ying-ről, így azért jött, hogy párbajra hívja. Tsai elfogadja a kihívást, de időt kér, hogy előbb a bosszúját befejezze.

Liu Chung és Liu Hsiang megijedve Yun Chung-tól kérnek segítséget, aki viszont nem akar több vérontást. Így a két gonosztevő a fogadóban próbál lecsapni Tsai Ying-re, de Liu Chung holtan végzi, Hsiang pedig elemenkül. Ellenben Tsai megsebesül egy mérgezett nyíltól, de a Fekete Sárkány társa, Repülő Fecske (Flying Swallow) megmenti őt és a közeli menhelyükre viszik és az ellenszert megszerezve meggyógyítják. Ekkor tör rájuk Liu Hsiang, de Tsai és a Repülő Fecske együtt megöli őt is és az embereit is. Így már csak a vezér, Yun Chung Chun maradt hátra. Repülő Fecske mindent megtesz, hogy lebeszélje Tsai-t a bosszúról, de neki sem sikerül. Tsai Ying felkeresi a vezért, aki egy visszavonultan élő, vak, idős mester. Eljön a párbaj napja, ahol Tsai legyőzi az öreg mestert, de akkor szembesül vele, hogy a mester vak, illetve, hogy ő Repülő Fecske apja. Így megkegyelmez neki, de mielőtt távozhatna, feltűnik Fekete Sárkány és az óceán parton megküzdenek egymással. Tsai győz, de nem kell neki a legjobb harcosnak járó cím, mert szeretne visszavonultan élni.

Az Union filmstudió mozijai mindig is egyediek voltak. Ezúttal sincs ez másképpen, mert egy egész érdekes és jól megrendezett bosszúmozit sikerült összehozniuk. A főszereplő és a karakterek egyediek, jó színészek játsszák, a helyszínek változatosak és jó kis díszleteket sikerült összehozni, a harci koreográfia pedig egész tűrhető. Természetesen a fentieket a helyén kell kezelni, mert egy 1968-as filmről beszélünk, de még így is azt mondom, hogy nem kell szégyenkeznie sok 71-es film mellett sem. Ami kiemelkedő az a zene, mert szinte végig remek muzsikák szólalnak meg. Jó kis film lett ez és ha nem felejtjük el, hogy 1968-as évben járunk, akkor wuxia rajongóként kellemes szórakozásban lehet részünk.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük