1 szavazat 1

Bemutatás

Ten Man Tau és bandája falura jár és rombolja le a közösségeket, rabolja ki az embereket, a nőket pedig megerőszakolják. Eljutnak a Ker Chia területre, ahol az emberek többségét elfogják és váltságdíjat követelnek a közeli Pai Chia erődbe visszavonuló előljáróktól. Azonban kiderül, hogy a nők többségét már megerőszakolták, így nem kapnak váltságdíjat. A rablók a közeli templomba vonulnak vissza, ahol új tervet eszelnek ki. Megvárják a két neves harcost, Hunch Tei-t és a Golden Swallow-ot, (Aranyfecskét) akik rájönnek, hogy a térkép alapján lehetetlen bevenni az erődöt, ezért ravasz tervre van szükség.

Az egyik fogadóban feltűnik egy idegen lány, aki bemutatja harcművészeti tudását Hunch Tei-nek és az Aranyfecskének, majd elmenekül. Az kiderül a titokzatos idegenről, hogy a Pai Chia erődbe tart. A közeli faluban Hunch Tei és az Aranyfecske elkápráztatja a népet a harcművészeti tudásával, amire még a Pai Chia erőd vezetője, Pai Tai Fu is felfigyel és ebédre invitálja őket és gyorsan felfedi a kérését: szeretné, ha ők ketten megtanítanák az embereit a harcra, így simán megvédhetnék az erődöt Ten Man Tau banditáitól. Hunch Tei még tart egy bemutatót és legyőzi Pai Tai legjobb emberét, majd elvállalja a feladatot. Elszállásolják őket közel az erődhöz. Gyorsan feltérképezik a környéket és rájönnek, hogy két barlang is vezet az erődbe. A csevegésüket, jelenlétüket egy titokzatos, álruhás nő figyeli a háztetőről. A felfedezett ostrom titkokat leírják egy levélben és a térképpel együtt Ten Man Tau legmegbízhatóbb emberével, Te Erh Nieu-val próbálják elküldeni a banditák vezéréhez.

Te Erh Nieu-t azonban elkapja a titokzatos nő és megöli. Hunch Tei-ék közben majdnem lebuknak, mert az egyik, banditáktól elszökött rab felismeri őket, de Hunch Tei gyorsan ártalmatlanítja. Ez azonban nem akadályozza meg a titokzatos lányt, hogy felkeresse Pai Tai Fu-t és elmondja neki, hogy őt Nian Fang Chang-nak hívják, a White Horse Hero-nak (Fehér lovas hős) és megölte Te Erh Nieu-t, mert a térképet elvitte volna a főnökének, Ten Man Tau-nak. Ezzel együtt leleplezi Hunch Tei-éket is, majd mielőtt elmenekülnének megöli őket is. Aztán Nian Fang elindul a banditák egyik rejtekhelyére, ahol újabb gaztevőket gyilkol meg.

Egyiküket azonban elengedi, hogy megüzenje Ten Man-nak, hogy holnap hajnalban cseréljenek túszokat. Ha Ten Man elengedi a fogva tartott foglyokat, akkor ő is átadja Hunch Tei-t, az Aranyfecskét és még 3 emberüket koporsóban. Felbukkan Pai Tai Fu fia is, Pai Tai Kuan, aki egy harcművészeti tanulmányi útról tért vissza. Másnap hajnalban a cserénél Ten Man megostromolja az erődöt, de Pai Tai Kuan és Nian Fang legyőzi őket. Végül Ten Man és Nian Fang párbajoznak és kiderül, hogy régen Ten Man gyilkolta le Nian apját és a kardját is elvette tőle. Hosszú párbaj után Nian végez Ten Man-al.

Nos, ez nem thaiföldi, hanem kínai alkotás, amely a Shaw Brothers studió árnyékában próbált villantani a wuxia műfajban. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez kicsit sem sikerült. Végtelenül bohókás a film, a színészek is inkább paródiára emlékeztetnek (a fő gonosz hajviselete, a főszereplő lány szinte 14 évesnek látszik, stb), és akkor még nem beszéltem a harcművészeti oldalról, amelynél szintén elvérzik, mert nagyon de nagyon gyenge. Ha valami fényt akarnék mutatni a sötétségben, akkor egyetlen apróbb pozitívumot tudok elmondani: a történet azért nem siralmas. Nem jó, de nem borzalmas. Az a véleményem, hogy ezt a filmet a hozzánk hasonló wuxia rajongókon kívül senki nem fogja megnézni. És nem is ajánlom senkinek.

 

 

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.4

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük