1 szavazat 1

Bemutatás

A Black Devil klán (Fekete Ördög klán) és a Red Devil klán (Vörös Ördög klán) mindig harcban állt egymással. Az ő küzdelmükkel indul a film, és a Vörös ördög klán sikeresen visszaveri a feketék támadását. Közben úgy tűnik, mint ha a vörösek vezére meghalna, de csak úgy tesz, mert így kiderül ki az aki cserben hagyná a klánt. A gyávákat meg is büntetik és megölik. Megismerhetünk egy kislányt, aki a Silver Maid (Ezüst lány) névre hallgat. Összetalálkozik a vörös klánnal, akik megtámadják. A vörös klán egyik előljárója menti meg azzal az indokkal, hogy a klántagoknak jobb dolga is akad: az egyik árulót, Shih Chu-t meg kell ölniük. A hajtóvadászat el is indul és megölik az árulót, aki próbálna valamit elmondani, de a nyelve ki van vágva. Kiderül róla, hogy a Southern Devil (Déli ördög) volt és valamit megtudott a klánról, amit nem lett volna szabad. Újra feltűnik az Ezüst lány és újra próbálják megölni, de sikertelenül.

Az Ezüst lány nagyapja nagyon beteg és csak a Fairy Fungus (Tündéri gomba) mentheti meg. A lány elindul a veszélyes útra, hogy segítsen a nagyapján. Egy barlangban meg is találja a gombát, de 5 démon őrzi. Az egyikük egy hatalmas kígyó alakját veszi fel. A lány azonban végez velük és visszaviszi a nagyapjának a gombát. A vörös ördög klán közben utasítást kap, hogy a Sheli templomba kell menniük és megszerezniük a Sacred Tooth (Szent fog) tárgyat, amelyet a Fekete ördög klán is meg akar szerezni és aki megszerzi az korlátlan hatalmat nyer. Az Ezüst lány felkeres egy harci iskolát, ahol megismerkedik és jó barátságot köt az ottani mesterrel, Fu Lang-al, aki nemcsak a harcművészet, de a robbanószerek mestere is. A Vörös ördög klán vezére és előljárója rájönnek, hogy az Ezüst lány nagyapja nem más, mint a vörös klán egykori bajnoka, aki elszökött a klántól és Silver Knight (Ezüst lovag) néven ismerik. Szerintük veszélyt jelent a klánra nézve.

Ezüst lány és Fu Lang egyre több időt töltenek együtt és sokat párbajoznak. Az egyik párbajuknál az Ezüst lányt elnyeli a mocsár, de később a lány kiemelkedik. Fu Lang bemutatja őt a testvérének Feng-nek. Feng nagyon szerelmes Lung-ba, aki szintén a vörös klán tagja. Lung szeretne kilépni a klánból, mert azt érzi, hogy a legjobb harcosok folyamatosan halnak meg közülük. Hirtelen feltűnik a vörös klán vezére és elmondja, hogy mindent hallott. Engedi, hogy Lung kilépjen a klánból és elvegye feleségül Feng-et, de cserébe még egy utolsó küldetést el kell vállalnia: megszerezni a Szent fogat.

A vörös és fekete klán vezetője találkoznak egymással és titokzatosan beszélgetnek. Kihallgatja őket az Ezüst lovag is, majd mielőtt elfognák a fekete klán emberei, elmenekül. Szintén feltűnik Ezüst lány is, de őt sem tudják elkapni. Rájönnek, hogy a fekete és vörös klán vezére összefogott egymással és valamiben mesterkednek. Ezalatt Lung és Feng elmennek a Sheli templomba, ahol meglepetésükre a fekete klán emberei fogadják őket, akik elmondják, hogy nem is létezik a szent fog és ők ölték meg az Eastern (keleti) és Northern (északi) ördögöt is, mert ők is túl sokat akartak tudni. Hosszú harcok után úgy tűnik, mint ha a fekete klán végezne Lung-al és Feng-el. Láthatjuk azt is, hogy a fekete és a vörös klán előljárója ugyanaz a személy. Az Ezüst lány Fu Lang-ot keresve észreveszi, hogy a fiú a testvére és Lung után ment a templomba, ezért ő is odamegy. A fekete klán emberei várják és küzdelem útján kiszabadítja Fu Lang-ot. Segítségükre van az Ezüst lovag is.

Fu Lang szeretné a testvérét megbosszulni, így a fekete klán birtokára megy, ahol halálosan megsebesítik. A segítségére siet az Ezüst lány, de Fu Lang saját magát és a fekete klán erődjét is felrobbantja, elpusztítva ezzel a klánt. A vörös klán vezére és előljárója próbálna elmenekülni, de a fekete klán előljárójával futnak össze és mivel elmondják, hogy csak álruhát visel, így ezzel el is árulják, hogy a vörös előljáró és a fekete előljáró ugyanaz a személy volt. Az álruha alatt Lung található, azaz a Western Devil (Nyugati ördög), aki elárulja a vörös klán megmaradt embereinek, hogy a klán vezérének és az előljárónak az volt a terve, hogy a klánt meggyengítik és a szent fogért küzdő embereiket lemészárolják, így csak a gyenge, engedelmeskedő klántagok maradnak, akiket rabszolgaként fognak tartani. Megérkezik az Ezüst lány és Feng is, aki nem halt meg. A vörös klán előljárója végez a társával, a klán vezérével, majd a vörös klán egyes embereivel is. Az Ezüst lány azonban párbajra hívja és bosszút ál Fu Lang haláláért.

Thaiföldi wuxia film, erős fantasy elemekkel és robbanásokkal, amilyeneket eddig nem nagyon láthattunk wuxia alkotásokban. Az összkép azonban nem olyan rózsás, mint elsőre gondolnánk. A történet egyébként nem olyan rossz, a zene is meglepően kellemes és talán még az ötletes fantasy effekteket említhetem a pozitív oldalon. Ellenben most jön a fekete leves: a színészek játéka borzalmas és inkább mesefilmre emlékeztet, a harci koreográfia gyakorlatilag nem létezik. Sajnos elég sok helyen nagyon nehéz komolyan venni a filmet. Ennek ellenére, akik egy kezdetleges fantasy filmre vágynak, azok tehetnek vele egy próbát. Akik viszont egy remek harci elemekkel megerősített wuxiát szeretnének, ők máshol keresgéljenek.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük