1 szavazat 2

Bemutatás

Chang Qi Liang párbajozik egy másik harcossal és végez is vele, köszönhetően a halálos fegyverének. Ezt követően azonban elege lesz, hogy mindenki őt akarja legyőzni, ezért visszavonultan él a szüleivel és megfogadja, hogy legalább 3 évig nem bánt senkit. Szállítói munkát végez és szerencsétlenségére az egyik esős napon egy helyi kormányzót szállít, akit a környéken uralkodó banditák, a Ghost Gang (Szellem banda) támadnak meg. A Szellem banda egy igazi bűnhálózatot épített ki és vezetőjük a Ghost King (Szellemkirály), az alvezérek pedig a Yellow Killer (Sárga gyilkos), Red Killer (Vörös gyilkos), Green Killer (Zöld gyilkos), White Killer (Fehér gyilkos) és Black Killer (Fekete gyilkos). A kormányzó kirablását a Sárga gyilkos hajtja végre az embereivel, de Chang Qi-ból előtör a harci ösztön és végez a banditákkal. A Sárga gyilkos bosszúból felkeresi Chang Qi szüleinek a házát és végez velük.

Chang Qi-t fűti a bosszúvágy és elindul felkeresni a Szellem bandát. Az út közben azonban a Sárga gyilkos és banditái találnak rá előbb és megtámadják. Chang Qi végez velük, de halálos sebet, mérgezést kap. Legyengülve találja meg egy őt egy cirkuszi, harcművészeti társulat, akik befogadják és meggyógyítják. Közben a Szellemkirály a Zöld gyilkost bízza meg, hogy álljon bosszút a Sárga gyilkos halála miatt, amíg a többiekkel szeretnék kirabolni a közeli Lu He falut. Chang Qi a felépülése után elindul Qi Dou városába, mert ott van a Szellembanda bázisa. A cirkuszi társulat pedig folytatja az útját Lu He faluba. Qi Dou-ban a polgármestert megbízzák, hogy szállítsa el az értékes Twelve Beauties of Jade (12 jáde szépséget) Louyang városába. A fogadóban megtámadják Chang Qi-t a banditák, de legyőzi őket. Mindeközben Lu He faluban nagy mészárlást végeznek a Szellem banditák és sok embert megölnek.

Qi Dou polgármesterének a kegyeibe férkőzik Ma Lok, aki egy álnok kígyó és azonnal jelzi a Szellem bandának, hogy értékes kincseket fognak szállítani a napokban. Chang Qi-t ismét megtámadják a banditák a fogadóban és ezúttal a Fekete gyilkos is megjelenik, akivel végez is. A banda útközben elrabolja a 12 jáde szépséget, de Chang Qi felbukkan és a Vörös gyilkossal végezve megszerzi a kincset és visszaviszi a polgármesternek. A cirkuszi társulatból már csak Yin-er és az apja maradnak életben és fény derül rá, hogy annó Chang Qi, Yin-er apjának a testvérével párbajozott és vele végzett. Chang Qi-t Qi Dou városban megtámadja a Zöld és a Fehér Gyilkos, de elűzi őket. Mindeközben Ma Lok úgy csinál, mint ha a Szellem banda megsebezte volna és próbál a kincs közelébe férkőzni. Chang Qi átlát rajta és a kincset elviszi Yin-er-ékhez. A Szellem banda megtámadja Qi Dou városát és a kincset akarják, valamint kérik az embereket, hogy üldözzék el Chang Qi-t, különben mindenkit megölnek. Az emberek ezt meg is teszik. A Szellem banda szembesül vele, hogy a kincset rejtő láda hamis, ami a polgármesternél van. Chang Qi párbajra hívja a Szellemkirályt a városon kívül és végez vele.

Shaw Brothers wuxia, de a studió kevésbé ismert színészeit felvonultatva. A színészi játékra azonban nem lehet panaszunk. A pozitív oldalon felsorakoztathatjuk a viszonylag jó színészi játék mellett a korrekt harcművészeti koreográfiát. Nem kiemelkedő, de nem is rossz. Szintén pozitívum a valósághű helyszínek. A negatív oldalon elsőként a kusza forgatókönyvet említeném, ami borzalmas. Össze-vissza ugrál a történet és néha nehéz is követni. Az már csak hab a tortára, hogy a film cselekménye, története nem valami érdekfeszítő. Nincs információm a budzséről, de azt talán mondhatom, hogy egy Shaw Brothers filmtől többet várna el az ember. Károgni azért nem kell, mert egyszer simán nézhető film, igaz többször vélhetően senki nem fogja elővenni…..

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük