1 szavazat 2

Bemutatás

Sima Chau ráveszi féltestvérét, Hsia Wu-t, hogy lopják el az apjuk féltett Deadly Palm (Halálos Ököl) és Dragon Claw (Sárkány Karom) harcművészeti könyveit, amelyekkel Wu és felesége harci iskolát alapíthat. Sima Chau ellopja a Deadly Palm könyvet és átadja Wu-nak. Wu azonban megbánja a lopást és szeretné visszavinni, de a háttérben Sima Chau úgy állítja be az apjuknak, mint ha neki semmi köze nem lenne az egészhez. Bosszúból az apjuk, illetve Sima Chau nyomorékká teszi Wu-t. Kiderül, hogy Sima Chau mindvégig Wu feleségére, Pui Yu-ra pályázott, ezért az apjuk dühös lesz és Sima ellen fordul. Sima Chau azonban nagyon erős és mindenkit legyőz. Wu-nak sikerül elmenekülnie a kislányával együtt. Sima Chau pedig új életet próbál kezdeni Wu feleségével, aki nem bírja elviselni a fájdalmat, ezért megvakítja saját magát.
18 évet ugrunk az időben, amikor is egy biztonsági szolgálat vezetőjét, aki nem más mint Sima Chau felkérik, hogy egy nagyon értékes kincset szállítson el a királynak. Sima Chau a két lányát, valamint egy herceget, Hsu Shung Wu-t kér meg, hogy biztosítsák a kincset az út során. A hosszú út közepén összefutnak 3 utazóval, akikről gyorsan kiderül, hogy megmérgezték a patakban az ívóvizet, amiből mindenki ivott. Az egyikük nem más, mint a rettegett Silver Fox, azaz Ezüst Róka. Az Ezüst Róka megszerzi az értékes kincset, de kiderül róla, hogy hamisítvány és Sima Chau otthon őrzi az igazit. Ezüst Róka Hsu Wu kérésére elmegy Sima Chau udvarába, ahol Sima Chau a Sárkány Karom technikával lefegyverzi. A megmérgezett emberei és lányai miatt az ellenszert követeli. Az Ezüst Róka pedig az igazi kincset akarja. Az egyik este az igazi kincs azonban eltűnik. És az Ezüst Róka is elmenekül.
Kiderül, hogy egy nagyon magas hegycsúcson, egy barlangban él Hsia Wu, aki tökéletesre fejlesztette a Halálos Ököl technikáját és maszkot visel, mert teljesen eltorzult az arca. Ezüst Róka pedig az ő lánya és együtt határozták el, hogy pokollá teszik Sima Chau és biztonsági szolgálatának az életét. Ezüst Rókát követte Hsu Wu, őt pedig Sima Chau az embereivel. Betörnek a barlangba és ádáz küzdelem kezdődik. Feltűnik a színen a vak Pui Yu is, valamint Sima Chau egyik lányáról kiderül, hogy nem más, mint Hsia Wu lánya, akit Pui Yu már akkor szült meg, amikor elváltak az útjaik.

Vérbeli wuxia a 60-as évek végéről. Ráadásul a Shaw Brothers prezentálásában. Tényleg minden megtalálható, ami a wuxiát, mint műfajt jellemzi: kalandozás, szép tájak, misztikum, csavaros történet, harcművészet. A film története nagyon jól indul, de sajnos elég hamar kiszámíthatóvá válik. A végére ugyan tartogat pár meglepetést, de itt meg kell említenem, hogy a végső jelenet és párbeszéd a szereplők között az egész egyszerűen banális. Harc közben pár percre mindenki megáll és elmondja a másiknak, hogy ki is ő valójában és mit akar, majd elkezdik egymást ölni. Erre mi szükség volt? A film végéig egy teljesen korrekt, iparosmunka wuxia, kedvelhető szereplőkkel, átlagos zenével, szép helyszíneken, remek effektekkel és csapdákkal. A harci koreográfia eléggé átlagos és meglepő módon kevesebb harc van a filmben, mint előzetesen gondolnánk.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük