1 szavazat 3

Bemutatás

Chang Chun és felesége valami elől menekülnek a két iker kisbabájukkal együtt. Banditák támadják meg őket és kiderül, hogy Chang Chun elvette feleségül a Chang Chuen klán vezetőjének a lányát és mivel a klán vezetője meghalt, a klán vezetését nem a 3 lányának egyikére, hanem Chang Chun-ra hagyta. A klán vezetését jelképező jelvényre pályáznak a banditák is, mert akinek a kezében van, ő lesz a harcművészetek világának legelismertebb személye. A banditák majdnem végeznek a fiatal házaspárral, amikor feltűnik Er Jie a 3 lánytestvér egyik tagja és megmenti a húga, valamint Chang Chun életét. De megjelenik Jie Jie is, a legidősebb lánytestvér, aki magának akarja a klán vezetését. Megöli a húgát és Chang Chun-t is. Végezne az ikrekkel is, de Er Jie azt tanácsolja neki, hogy ne ölje meg őket, hanem szeparálják el őket és idővel majd egymást fogják megölni. Így lesz a legédesebb a bosszú. Az ikerpár fiúját magukkal is viszik.

Az ikerpár lány tagjára és legyilkolt házaspárra Chang Chun rokona, a hős Lian Lan Yan talál rá. Magához veszi a kisbabát, illetve az egyik bandita, aki még életben maradt elárulja neki, hogy őket Chang Zhai bérelte fel, aki jelenleg Happy Valley-ben (Boldogság Völgy) van. Boldogság Völgy egy olyan falu, ami mindentől távol van és kizárólag bűnözők lakják. Olyan bűnözők, akiket kitaszított a harcművészetek világa és visszavonultan szeretnének nyugalomban élni. Lian Lan megérkezik a völgybe, hogy megtalálja Chang Zhai-t, de a keresett személy nincs ott. Ellenben felkavarja az állóvizet, megzavarja a bűnözők életét, ami azt eredményezi, hogy a bűnözők összefogva elrabolják tőle a kisbabát, őt pedig elfogják. Mielőtt azonban megölnék, egy bűnözőből lett doktor, Lan Cun Xiu megmenti őt és meggyőzi a banditákat, hogy kísérleti patkánynak használhassa Lian Lan-t. A banditák belemennek és mellette elhatározzák, hogy a kisbabát felnevelik és megtanítják minden harcművészetre, amit csak tudnak.

Eltelik 18 év és a kisbabából, Siao Lu Er-ből nagy lány cseperedik és a harcművészetekben ő lesz a legjobb Boldogság völgyben. A lány azonban nagyon eleven, pimasz és rosszcsont, ezért a bűnözők szeretnének megszabadulni tőle. Siao Lu azonban magától is elmegy a völgyből, mert Lian Lan (akit az évek alatt a doktor sikeresen felgyógyított) elárulja neki, hogy a szüleit Chang Zhai ölte meg (ami nem igaz) és rajta állhat bosszút. A lány az utazása során megmenti egy másik lány, Tse Xin Chan életét, akivel barátok lesznek. Siao Lu megtudja, hogy valaki egy térképet kezdett el terjeszteni a banditák körében, amely a Chang Chuen klán medáljához vezet és az Er Mei hegyen található, ahol egy buddhista szerzetes klán temploma van. Gyorsan rájönnek, hogy ez átverés, mert ha ennyire értékes kincsről lenne szó, akkor nem létezne ilyen sok térkép és nem kapta volna meg szinte minden bűnbanda. Siao és Tse Xin tovább folytatja útját, amikor feltűnik Tse Xin testvére, Hua Yu Chun (Chang Chuen klán jelenlegi vezetője), aki a húgát védve végez Siao-val. Azaz csak azt hiszi, hogy végzett vele, mert Siao megmenekül és egyenesen Er Mei hegyére megy, ahol megismerkedik Yu Chi-vel, aki csavargó és akit Er Mei klán vezetője azzal gyanúsít meg, hogy lemészárolta a teljes klánt. Yu Chi védi magát és fogadásban megnyeri a klán vezetését, de Siao visszanyeri neki. Siao és Yu Chi együtt folytatják a kalandozást.

Ezt követően helyszínt váltva az egyik helyi kisvárosban mindenki hősként ünnepli Chang Ting Le-t, aki segít a bajban lévőkön. Gyorsan kiderül, hogy ez csak álca, mert hozzá érkezik egy banditavezér, aki az Er Mei-i mészárlásért felel. A banditavezér pénzt akar, de Chang Ting átveri, mert elküldi egy pénzszállító kirablására, de hirtelen ő is megjelenik a színen és hátulról végez a banditavezérrel. Így két legyet ütött egy csapásra, mert a banditától is megszabadult és mindenki hősként ünnepli a pénzszállítmány visszaszerzéséért. A pénzszállítmányt azonban Chang Ting is el akarja rabolni az embereivel, de feltűnik Siao és Yu Chi, akik visszaszolgáltatják a szállítmányt a jogos tulajdonosának. A városba érkezik Hua Yu és  Tse Xin is, mint Chang Ting Le barátja és annak ellenére, hogy Siao próbálja őt figyelmeztetni, hogy Chang Ting nem az a jó ember, akinek látszik, Hua Yu még nem hisz neki. Siao az egyik éjszaka felkeresi Chang Ting rejtett táborát, ahol megtalálja a pénzszállítmány elrablóit, a térképek másolatát (Er Mei-hez). Hua Yu még mindig nem hisz a lánynak, és mivel a mestere (aki nem más, mint Jie Jie) utasítása, hogy Lian Lan a klánjuk legnagyobb ellensége, így párbajra hívja Siao-t. Végül Tse Xin megakadályozza a párbaj halálos kimenetelét.

Ezt követő este Siao azt látja, hogy valakik nagyon nagy mennyiségben vásárolnak fel bizonyos gyógyszer összetevőket. Követi a szállítmányt, amely nem meglepő módon Chang Ting táborába vezet. Ezalatt Hua Yu-t valaki próbálja megmérgezni, de tévedésből Tse Xin eszi meg a méreggel teli kaját. Senki nem tud ellenszert gyártani, mert valaki minden összetevőjét felvásárolta az ellenszernek. Ekkor Siao megjelenik és átadja az összetevőket Hu-nak és újra elmondja, hogy Chang Ting a bűnös, de Hu Yu még mindig nem 100%-os benne. A városban feltűnik Lian Lan is, aki szeretné megvédeni  Siao-t és amikor megtudja, hogy Hua Yu párbajra hívta ki újra, így rátámad a férfira. Ezúttal Siao menti meg Hua életét. Kitervelnek valamit, hogy leleplezzék Chang Ting-et, aki végül bevallja, hogy ő Chang Zhai, nála van a Chang Chuen klán medálja és az ő felkérésére ölték meg Siao szüleit. Menekülne Chang Zhai, de végeznek vele. Másnap eljön a párbaj ideje Siao és Hu Yu között, amely akkor ér véget, amikor feltűnik Er Jie és elárulja nekik, hogy ők ikertestvérek és hogy mi volt Jie Jie gonosz terve. Jie Jie is megjelenik és miután végez er Jie-vel próbálja megölni a többieket is, de végül ő húzza a rövidebbet.

Mint fentebb is olvasható egy elég összetett történetet próbál bemutatni ez a Shaw Brothers alkotás, amely tulajdonképpen nem vonultat fel nagy sztárokat (kivéve persze a gyönyörű Lily Ho), de végső soron ez nem baj, mert remek karaktereket formálnak meg a színészek és viszonylag jól el is játsszák. A film története egy híres novellán alapszik, amelyet próbáltak 105 percbe belezsúfolni, de bizony sokszor érződik, hogy kapkodtak és ugra-bugra van a jelenetek között. Azért még így is remek történetről és filmről beszélünk. A helyszínek látványosak, a díszletek változatosak. Egy dolog van, amit a készítők szemére lehet hányni, az pedig a harci koreográfia. Sajnos végtelenül átlagos és inkább a rosszhoz van közelebb, mint a jóhoz. Érdekes módon azonban ez kivételesen nem zavart, mert a történet és a karakterek annyira lekötik a nézőt, hogy nem is hiányoznak neki a látványos harci jelenetek. Ez egy történet központú wuxia, és annak viszont egész jó.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük