1 szavazat 2

Bemutatás

A Ming dinasztia idején a különböző városokért hadurak harcoltak és nem ismertek kegyelmet. Yu Ming hadúr annyira hataloméhes volt, hogy meggyilkolta a barátját Yip hadurat, hogy a területeit megszerezze. Yip azonban a halála előtt a kisfiát elrejtette. Az évek alatt Yu Ming félelmetes hatalomra tett szert és nagyon kegyetlen hadúr hírében állt. Aki megkérdőjelezte a hűségét felé vagy ellentmondott neki, azt azonnal kivégezte. Yip kisfia, Li Yen felnőtt férfivá cseperedett és megtanulta a harcművészetet, hogy az apja gyilkosán bosszút álljon. El is érkezik a nagy nap, mert Li Yen az éjszaka leple alatt betör Yu Ming erődjébe, de mivel a hadurat nagyon sokan őrzik, így „csak” a fiával végez, akit lefejez. Ezt követően elmenekül. Az erdőben utolérik Yu Ming emberei és meg is sebesítik Li-t. Végül egy fogadó inasa, Hsiao Fu-Tzu találja meg őt és elviszi a fogadóba. Miután felépült megismerkedik a fogadó tulajdonosával, Liang I Po-val és testvérével, Liang Shang Chieh-vel, akik szintén nem kedvelik a hadurat és már régóta próbálják megölni, de szinte lehetetlen, úgy védi magát Yu Ming hadúr.

Ezt követően megismerkedhetünk a fogadós Fu-Tzu testvérével, Chiu Yung-al, akit Yu Ming kényszerített, hogy a szeretője legyen. Időnként hazaengedi a családjához, de mindig vissza kell térnie, különben kivégzi az egész családját. Yu Ming hadúr emberei átkutatják a fogadót és rátalálnak Li Yen-re, aki végez az összessel. Időközben megjelenik egy mester is, akit személyes bosszú vezérel Liang Po és testvére iránt. Párbajoznak, amely során kiderül, hogy a testvérpár is remek harcos. Végül Li Yen segít nekik megölni a mestert. Ezt követően próbál betörni Yu Ming erődjébe, de a túlerővel szemben nem bír és elfogják majd megkínozzák. Chiu Yung ezt nem nézheti tétlenül és megkéri az egyik szalmát szállító szolga ismerősét, Yu San-t, hogy segítsen neki. A lány kimenekíti a legyengült Li Yen-t és a szalmás lovaskocsi alján kimenekíti. Végül Yu Ming emberei üldözőbe veszik őket és a kocsi a szakadékba zuhan. Mindenki azt hiszi, hogy Li Yen meghalt. Yu Ming hadúr biztosra akar menni, ezért az embereit a fogadóba küldi, ahol végül Li Yen is feltűnik és segít a harcban. Elérkezik a nagy pillanat is a bosszúra, mert Yu Ming a szokásos meditációját tartja a tengerpart mellett. Li Yen és a testvérpár ezt próbálja kihasználni és megtámadják a hadurat. A hadúr legerősebb testőre végez Liang I Po-val, de végül Li Yen és Liang Shang Chieh megölik a gonosz hadurat.

Ugye van a két nagy, a Shaw Brothers és a Golden Harvest filmstudió és vannak a kisebb független studiók, amelyeknek a sztárszínészei a 70-es évek elején Jimmy Wang Yu, Chiang Pin és Tien Yeh voltak. Ebben a filmben mindhárman szerepelnek. Egy igazi wuxiáról van szó, amelyben a kardharcok domborodnak ki, de az utolsó párbajnál kung fu is megjelenik, mint harcmodor. A harci koreográfiával összességében nincs gond, azt leszámítva, hogy a végső párbajnál nagyon sokszor alkalmazták a banális gyorsítás technikát. A színészek összességében jók és még Chiang Pin sem tudja lerontani, mert elég kevés szerepe van a történetben 🙂 A történettől nem szabad csodát várni, ugyanis egy szimpla bosszúmozi. Kicsit ront az élvezeti faktoron, hogy az elérhető kópia nem túl jó minőségű és mivel elég sok sötét jelenet van, így sokszor nehezen élvezhető. Az angol szinkron amúgy érhető, de nyilván funkcionális szerepe van és csodát nem kell tőle várni. A színészi sztárparádét látva azért ennél jobb filmre számítottam, de azért wuxia vagy Jimmy Wang Yu rajongóknak egyszeri nézésre mindenképpen ajánlott.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük