1 szavazat 1

Bemutatás

English English German German Hungarian Hungarian Spanish Spanish

Az istenek nagyon elégedetlenek, mert az új császár végtelenül rossz irányba tereli Kína sorsát és nagyon gonosz ember. Ezért leküldenek egy istent, hogy segítse jó irányba terelni a dolgokat, mert egy fiú fog születni, aki majd helyesen fogja vezetni az országot. A császár lányának két fia is születik, de a második már csak bonyodalmat okozna, ezért a császár emberei próbálják őt megölni. Az apuka az újszülött fiával elmenekül a császári udvarból, de a császár emberei is próbálják megölni és a császár taoista papja által megidézett majomszörny is, de az isten megvédi őt, a majomszörnyet pedig bezárja egy barlangba, hogy jó útra térjen.

A gyermeket, Yuan Chang-t végül szerzetesek nevelik fel, de az látszik, hogy eleven, de jó szívű gyermek, valamint isteni képességei vannak. Ellenben a császár másik örököse nagyon gonosz kisfiú és folyamatosan bántja az embereket. A sorsnak köszönhetően aztán egyszer csak  összetalálkoznak és Yuan Chang megleckézteti őt. A császárnak ezalatt folyamatosan rémálmai vannak, és a taoista pap tanácsára végez Yuan Chang édesanyjával is és ezer katonát küld szét, hogy megtalálják a fiút. A Taoista pap még egy hatalmas ogre szörnyet is megidéz, akivel még az isten sem tud végezni. Ekkor a barlangba zárt majomszörny szintén nagyra növeszti magát, hogy szembeszálljon az ogréval és ezáltal jóvá tegye a hibáját. Azonban az ogre őt is legyőzi és már megölné Yuan Chang-ot is, de ekkor az istenek által a földre küldött órási sárkány kiemelkedik az óceánból és legyőzi az ogrét, valamint lerombolja a császár birodalmát, hogy Yuan Chang vezetésével, megtisztultan épülhessen újra a társadalom.

A fenti bemutatóból azt hiszem érzékelhető, hogy nem a történetével váltja meg a világot ez a film. Sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy kifejezetten kusza és kapkodós az egész film és nagyon nehezen követhető. Nem segíti a megértést, hogy kizárólag egy olyan verzió érhető el belőle, amelynél a felirat 80%-ban nem olvasható, leginkább csak kikövetkeztethető. Nem nagyon lehet kategóriákba sem besorolni ezt a mozit, mert wuxia alapokra helyezett komédia és fantasy. Igen, fantasy is, mert talán ez az első olyan wuxia film, amelyben ennyi fantasy elemet vittek bele, mindenféle óriásszörnyekkel és effektusokkal. Kár, hogy a megvalósítás ilyen lett amilyen. Azt még el kell mondanom, hogy minimális harci jelenet van a filmben és ami van, az is végtelenül primitív és kezdetleges. Érdekességképpen meg lehet nézni, de inkább felejtős kategória.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük