1 szavazat 1

Bemutatás

Az istenek nagyon elégedetlenek, mert az új császár végtelenül rossz irányba tereli Kína sorsát és nagyon gonosz ember. Ezért leküldenek egy istent, hogy segítse jó irányba terelni a dolgokat, mert egy fiú fog születni, aki majd helyesen fogja vezetni az országot. A császár lányának két fia is születik, de a második már csak bonyodalmat okozna, ezért a császár emberei próbálják őt megölni. Az apuka az újszülött fiával elmenekül a császári udvarból, de a császár emberei is próbálják megölni és a császár taoista papja által megidézett majomszörny is, de az isten megvédi őt, a majomszörnyet pedig bezárja egy barlangba, hogy jó útra térjen.

A gyermeket, Yuan Chang-t végül szerzetesek nevelik fel, de az látszik, hogy eleven, de jó szívű gyermek, valamint isteni képességei vannak. Ellenben a császár másik örököse nagyon gonosz kisfiú és folyamatosan bántja az embereket. A sorsnak köszönhetően aztán egyszer csak  összetalálkoznak és Yuan Chang megleckézteti őt. A császárnak ezalatt folyamatosan rémálmai vannak, és a taoista pap tanácsára végez Yuan Chang édesanyjával is és ezer katonát küld szét, hogy megtalálják a fiút. A Taoista pap még egy hatalmas ogre szörnyet is megidéz, akivel még az isten sem tud végezni. Ekkor a barlangba zárt majomszörny szintén nagyra növeszti magát, hogy szembeszálljon az ogréval és ezáltal jóvá tegye a hibáját. Azonban az ogre őt is legyőzi és már megölné Yuan Chang-ot is, de ekkor az istenek által a földre küldött órási sárkány kiemelkedik az óceánból és legyőzi az ogrét, valamint lerombolja a császár birodalmát, hogy Yuan Chang vezetésével, megtisztultan épülhessen újra a társadalom.

A fenti bemutatóból azt hiszem érzékelhető, hogy nem a történetével váltja meg a világot ez a film. Sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy kifejezetten kusza és kapkodós az egész film és nagyon nehezen követhető. Nem segíti a megértést, hogy kizárólag egy olyan verzió érhető el belőle, amelynél a felirat 80%-ban nem olvasható, leginkább csak kikövetkeztethető. Nem nagyon lehet kategóriákba sem besorolni ezt a mozit, mert wuxia alapokra helyezett komédia és fantasy. Igen, fantasy is, mert talán ez az első olyan wuxia film, amelyben ennyi fantasy elemet vittek bele, mindenféle óriásszörnyekkel és effektusokkal. Kár, hogy a megvalósítás ilyen lett amilyen. Azt még el kell mondanom, hogy minimális harci jelenet van a filmben és ami van, az is végtelenül primitív és kezdetleges. Érdekességképpen meg lehet nézni, de inkább felejtős kategória.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük