1 szavazat 2

Bemutatás

Wu egy gazdag, de gonosz ember. Kinéz egy fiatal lányt a feleségének, de a lánynak már van férje, ezért erőszakkal szakítja el tőle. Az egyik nap azonban feltűnik egy ismeretlen harcos Tiger Lin, akit mindenki Devils Knight-nak (Az ördög lovagja) hív és segít a rászorulókon, végez Wu embereivel. Wu felkeres egy Wooden Hag (Fa Boszorkány) névre hallgató mestert, hogy tanítsa meg őt harcolni és bosszút állhasson Tiger Lin-en. A Fa boszorkány meginvitál pár neves harcost, hogy segítsék Wu-t: Head of Washa (Washa Vezére), Wing Samurai (Szárnyas Szamuráj) Lee Ti, Star Castle Head (Csillagkastély Vezére) Yu és végül White Swallow (Fehér Fecske). Aki megöli Tiger Lin-t, annak Wu 5 ezer aranyat ígér, míg a boszorkány a 9 Yin könyvét adja annak, aki elhozza Lin fejét. Fehér Fecskének még azt is elárulja, hogy Lin ölte meg az édesapját.

Ezt követően megismerkedhetünk Drunken Monk-al (Részeges szerzetes) aki egy tolvajt, Pickpocket (Lopós) Chen-t üldöz. Lee Ti maguk mellé állítja a Részeges szerzetest is. A faluban egy artista megsérül és Tiger Lin azonnal felbukkan és meggyógyítja őt. A Fehér Fecske nagyon gyanakszik rá, hogy ő lehet Tiger Lin. Chen a tolvaj elárulja nekik, hogy hol találják Lin-t, de egy ártatlant ölnek meg, aki hasonlít Lin-re. Közben Lin-t egy családhoz hívják, hogy segítsen a szülésben egy nőnek. Ott támad rá a részeges szerzetes és Lee Ti, de nem bírnak vele. Később a vadonban újra próbálják elkapni, de megint meglóg Tiger Lin. Váltás következik az eseményekben és azt láthatjuk, hogy egy férfi sok pénzzel tartozik a helyi falu kaszinójának vezetőjének, ezért a vezető a lányát kéri. A férfi nem adja, de erőszakkal ott tartják a lányt. Ezért az apja öngyilkos akar lenni, de ekkor megjelenik Tiger Lin és megmenti. Lin leleplezi a kaszinóban a csalást és móresre tanítja a banditákat. Ezt követően elhagyja a falut, de az úton a részeges szerzetes és Lee Ti megtámadják őt és ezúttal az életükkel fizetnek érte.

A Fa boszorkány a harcosokkal együtt a faluba jön, mert híre ment, hogy itt van Tiger Lin. Meg is találják és sikerül nekik megsebezni Lin-t, aki a folyóba merül el. Fehér Fecske már régóta gyanakszik arra, hogy Lin nem az ellenségük, ezért ő menti ki a vízből és elviszi egy elhagyatott templomba. Ott Lin elmondja neki az igazságot: évekkel ezelőtt nem ő ölte meg az apját, hanem a Fa Boszorkány, azért, hogy megszerezze a 9 Yin könyvét. Lin valóban ott volt, de már nem tudott segíteni a Fecske apján. Ellenben jó szándékból a boszorkánynak adta a könyvet, mert azt hitte ez majd jó útra viszi a nőt. Nem így történt és a Fa Boszorkány a könyv segítségével nagy harcos lett. Wu kegyetlenkedik és embereket kínoz, hogy megtalálja Lin-t. Ezt már a Fa boszi egyik tanítványa sem nézheti tétlenül és ellenszegül. Cserébe halál lesz a jutalma. A Fehér Fecske és Tiger Lin összefogva végül megölik a Fa Boszorkányt és a harcosait is.

Tajvani wuxia, amelyben Chiang Pin a főszereplő. Ajaj, ez már nem hangzik jól, de tévúton járunk, mert simán lehetne ez egy jó film, ha Chiang Pin-en múlna, ugyanis talán az eddigi legjobb filmszerepe lett Tiger Lin megformálása. Ha pozitívumot szeretnék még találni, akkor említenem kell, hogy a történet nem olyan rossz és helyenként egész látványos helyeken járhatunk. A harci koreográfia viszont nagyon gyenge. Még az sem menti meg, hogy sikerült bizonyos effekteket és szemnek is tetszetős jeleneteket, effekteket a filmbe pakolni. A pálmát talán a rossz angol szinkron viszi el, amely sokszor élvezhetetlen. Kár érte, mert többet is ki lehetett volna hozni a dologból. A végére azt még szeretném megemlíteni, hogy egyedi a film építkezése, mert nem a jó oldalon álló főszereplő kezd bosszúba, hanem a megszégyenített gonosz szereplő. Érdekes. Mindezeket figyelembe véve is egy teljesen átlagos (vagy picit az alatti) filmmel van dolgunk, amely szimplán csak egyszer nézhetős.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük