1 szavazat 1

Bemutatás

A Fengyun Village-nél lemészárolják Xia Lu családját, hogy elrabolják a Great Mystery Scriptures (Nagyszerű, misztikus kéziratokat) amely félelmetes harcművészeti könyv. A könyvet nem találják meg,de mindenki megölnek. A mészárosok között van Bai Feng the Butcher (A mészáros), Lu Dachao the Bull Demon (A bikadémon), Gu Miaozhen the Seducer (A csábító) és Wang Yizhou The Wind Waving Scholar (A szélgerjesztő varázsló). A támadásukat egyedül egy kisbaba, Xia Lu éli túl, akit egy idős ember talál meg az erdőben és vesz magához. Az évek alatt megtanítja a harcművészetekre és amikor Xia Lu nagyobb lesz, akkor a lány bosszút esküszik a négy gyilkos ellen.

A bosszú hadjáratát megkezdve a lány megöli a mészárost és a mészáros embereit. Szemet szemért alapon mindenkit lemészárol Xia Lu. A védjegyévé válik a lila repülő tőrök, amiket a helyszínen hagyott. Útban a második áldozata, a bikadémon felé megismerkedik az úton egy titokzatos öregemberrel, Wang Guangyu-val, aki nem árulja el, hogy mi célból figyeli a lányt, de az hamar kiderül, hogy félelmetes harci képességekkel bír, mert a szekerüket megtámadó banditákat pillanatok alatt legyőzi. Egy pihenőhelyen Xia Lu-t próbálják megmérgezni a bikadémon emberei, de Xia Lu legyőzi őket és közben megment egy idegent is, akiről hamarosan kiderül, hogy nem más mint Bai Jiang, azaz a mészáros fia. Bai Jiang évekig harcművészeteket tanult és nem volt otthon, amikor Xia Lu megölte a családját. Ennek ellenére bosszút esküdött a lány ellen és most párbajra is hívja őt, majd legyőzi. Azonban megkíméli a lány életét, 1 évet ad neki, hogy bosszulja meg a családját, aztán 1 év múlva visszatér ide és akkor Bai Jiang megölheti őt.

Xia Lu meglátogatja Lu Dachao-t, de a bikadémon legyőzi őt. Azonban megölni nem tudja, mert Wang Guangyu megmenti és egy közeli menedékházba hurcolja a lányt, ahol felbukkan Bai Jiang is. Wang Guangyu elmondja a lánynak, hogy Lu Dachao szeme nagyon érzékeny a fényre, ezért villámlás idején érdemes őt párbajra hívni. Éppen szakad az eső és villámlik, ezért Xia Lu elindul és újra megküzd Lu Dachao-val. Ezúttal pedig meg is öli a bikadémont. Közben Bai Jiang-ot Gu Miaozhen, a csábító hívja a rezidenciájára, de mielőtt elcsábítaná, Bai Jiang egy nyugtató hatású mérget vesz be, így úgy látszik mint ha meghalt volna. A holtnak hitt testét megint Wang Guangyu viszi a menedékhelyre, ahová követi őket Gu Miaozhen is és megküzd Xia Lu-val, de a párbaj döntetlen így elviharzik.

Ekkor magához tér Bai Jiang és elárulja, hogy végig magánál volt és csak megfigyelte Gu Miaozhen harcdmodorát, hogy letudják győzni. Közben Wang Guangyu felkeresi Wang Yizhou, aki a szél hatalmas erejét felhasználva megöli őt. Xia Lu és Bai Jiang együttes erővel nagy nehezen megölik Gu Miaozhent, majd a bosszúhadjárat végeként Wang Yizhouval is farkasszemet néznek.

Egy olyan Shaw Brothers filmről van szó, amely soha nem jelent meg DVD-n és nagyon nehezen beszerezhető. Nekünk is csak egy olyan verzió van a birtokunkban, amely végéről 10 perc hiányzik, így sajnos a legfontosabb, legérdekesebbnek tűnő harc rejtve maradt előttünk. A filmben kevésbé ismert színészek játszanak, hol nagyobb, hol kisebb sikerrel. A harci koreográfia a gyenge és az átlagos között ingadozik. A történet is végtelenül egyszerű, azonban ami még is rávett a film végignézésére az a karakterek kidolgozása. Remek gonosztevők és jó oldalon álló karakterek vannak a filmben és emiatt azért lehet adni egy esélyt a Purple Darts-nak.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük