1 szavazat 3

Bemutatás

Tien Yi Tung egy harcművészeti klán, amely csak jót tett az emberekkel. A klánmestert azonban halálosan megsebesíti a klán első számú vezetője, Hung Sing Tien, hogy átvegye a helyét és a klánt új alapokra helyezze. A klánmester a halála előtt megkéri hatodik számú vezetőt, Chu Hung-ot, hogy keresse fel a klán többi vezetőjét és közölje velük az árulást. A szava hitelességét igazolva egy medált is átad neki. Hung Sing is tudomást szerez róla, hogy Chu Hung elindult a hírrel, ezért utána küldi az embereit. Egy erdőben rá is akadnak és megölik őt, de balszerencséjükre a gyilkosság szemtanúja lesz egy visszavonultan élő férfi, Jin Fei, akit a harcművészeti világban csak King Eagle-nek (Saskirálynak) becéznek. Jin Fei azonban nem szeretne beavatkozni más emberek, klánok dolgába, ezért nem öli meg Hung Sing embereit. Megteszik azonban ezt a klán 3. és 4. számú vezetője, Koon és Fang Shing, azonban már nem tudják meg, hogy ki az áruló, mert addig Chu Hung meghal. Értesítik a klán második számú vezetőjét, Fan-t az árulásról, akivel hárman indulnak el a klán főhadiszállására.

Chu Hung elleni harcot túlélte egy bandita és közli a híreket Hung Sing-el, hogy Jin Fei lehet, hogy tudja a gyilkos nevét. Felkeresik őt a kunyhójában, de csak felbőszítik és egyszerre tanítja móresre Hung Sing-et, valamint a klán 8. és 5. számú vezetőjét, An Bing Er-t és Tang-ot. Végül elengedi őket és abban maradnak, hogy nem zavarják meg Jin Fei nyugalmát.Hung Sing-ék azonban nem hagyhatják, hogy valaki tudjon a klánvezető meggyilkolásáról, ezért 1000 aranyat ígérnek a gonosz Tai Shan testvéreknek, hogy öljék meg őt. Amikor Jin Fei egy régi barátjával találkozik a városban, akkor rá is támadnak és aljas trükkel megölik Jin Fei barátját, de ekkor a klán 7. számú vezetője, An Yuk Lien megjelenik és segít neki. Összebarátkoznak és Jin Fei figyelmezteti, hogy aljas dolgok történnek mostanában a Tien Yi Tung klánban. Ezért Yuk Lien felkeresi Tang-ot és felelősségre vonja őt. Tang majdnem meg is öli a lányt, de ekkor Jin Fei megjelenik és végez Tang-al. Hung Sing és Bing Er egy neves harcművészt, Wan Hau Ba-t kérik fel, hogy segítsen. Wan Bau, aki csak Deadly Fingers (Halálos ujjak) névre hallgat elvállalja, de csak úgy, hogy Jin Fei halála után ő lehet a klánvezér és nem Hung Sing.

Hung Sing, Bing Er és Wan Bau megérkeznek a klán főhadiszállásra, ahol Fan, Koon és Fang Shing vezérek már várják őket és harc kezdődik, amely során Wan Bau és Hung Sing végeznek Fan-al, Koon-al és Fang Shing-el. Végül Jin Fei és Yuk Lien is felkeresi a klán főhadiszállását és szeretnének leszámolni a gonosz hármassal. Ez végül sikerül is, de Yuk Lien is meghal. A klán vezető nélkül marad, Jin Fei pedig magányosan gyászolja Yuk Lien-t.

Ti Lung nálam a wuxiák királya és azt hiszem ez az első olyan filmje, amelyben egyedül ő a főszereplő. És milyen jól illik neki ez a távolságtartó, magányos hős szerep. De összességében is elmondható erről a Shaw Brothers filmről, hogy nagyon egyben van. Cheh Chang világhírű rendező jobbik filmjei közé tartozik. A történet semmi extra, de igazából ez nem olyan wuxia, hanem harcközpontú. Látványos helyszíneken játszódik, nagyon sok féle fegyverrel zajlik a küzdelem, amely küzdelem egész jó, de közel sem kiemelkedő. Ti Lung mozgása és harcmodora már itt is zseniális volt. Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom ezt a filmet, wuxia vagy Ti Lung rajongóknak pedig egyenesen kötelező darab. Az 1971-es kínálatban kiemelkedően jónak számít.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük