1 szavazat 1

Bemutatás

Banditák tartják rettegésben a megyét, akiket a Vastökfej (Iron Gourd) becenévre hallgató Xu Kuen vezet. Nagyon sok falut leromboltak, a nőket elfogták, a férfiakat pedig megölték. Már csak egy falu maradt, a legnagyobb An falu, ahol An mester a polgármester és vezető és Niu mester a védelmi felelős. An falut is megpróbálják megtámadni a banditák, de nem járnak sok sikerrel, mert a falut egy erőd veszi körül, magas falakkal és ágyúkkal. Xu Kuen segítséget hív egy régi barátja Zhang személyében, aki magával hoz egy másik remek harcost, Li Xiang-ot is. Ördögi tervet eszelnek ki. Zhang, Li Xiang és még pár ember gyógyfüvesnek és akrobatáknak adják ki magukat és álruhában sikerül bejutniuk An faluba. Útközben egy fogadóban kifigyeli őket egy idegen, He Tian, akinek gyanús lesz a társaság és követi őket.

A faluban mindenkit lenyűgöz a társulat, mert valóban remek harcművészeti képességekkel rendelkeznek. Niu mester ki is hívja Zhang-ot egy párbajra és veszít tőle. Szégyenében lemond a falu védelmi tisztjéről és távozik. Zhang az egyik emberével próbál üzenni Xu Kuennek, de He Tian követi és végez vele. A nála lévő üzenetet pedig elviszi An mesternek, így kiderül, hogy a társulat célja, hogy bejutást biztosítson Xu Kuen emberei számára. He Tian végez Li Xiang-al és Zhang-al is mielőtt el tudnának menekülni. Ezalatt nem sejti, hogy Zhang egyik embere még a faluban maradt és egy majomakrobata műsort felhasználva elrabolja An mester fiát és elindul vele Xu Kuen-hez. He Tian azonban őt is beéri, a fiút kiszabadítja, de nem öli meg a férfit, hanem üzen Xu Kuennek, hogy várja őt egy párbajra. Xu Kuen nagyon dühös lesz és az összes emberét elindítva megtámadják An falut. Sikerül is betörniük, sok embert megölnek, sok házat felgyújtanak, de végül He Tian és Xu Kuen között létrejön a párbaj. He Tian elmondja, hogy régen a mesterét Xu Kuen ölte meg, ezért bosszúból ő is végezni fog vele. Így is történik és végül He Tian a küldetését teljesítve elhagyja a falut.

Nehezen elérhető filmet mutatunk be, amely nem vonultat fel világsztárokat, de tisztességgel össze van rakva. Ennek ellenére sajnos a végeredmény nem túl biztató és számomra kifejezetten meglepő a magas imdb értékelés. Nem sztárok szerepelnek a filmben, de azért vannak olyan színészek (Chun Yang és Fu Sheng Tsui), akik egész tisztességes karriert futottak be és több mint száz filmben szerepeltek. A színészi játék sajnos ennek ellenére nem túl jó, sok esetben túljátszák a szerepüket. Ami viszont még inkább zavaró, hogy a harcművészeti részek kritikán aluliak. Ha a harci koreográfia nem jó, akkor legalább a történetnek kell jónak lennie. Nos, a történet alapjában véve nem rossz, de azért ez is távol van a kiemelkedőtől. Meglepetés, fordulat nem sok van a filmben. Amit viszont szeretnék kiemelni az a látványos helyszínek, a dallamas főcímzene és a sötét hangulat, amely átjárja a filmet.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük