1 szavazat 1

Bemutatás

Létezik egy Black Butterfly (Fekete Pillangó) nevű harcművész, aki lila álruhában kincseket és pénzt lop a gazdagoktól és a szegényeknek adja. A film elején a Fekete Pillangó a környék egyik legnagyobb bandájától, a Five Devils Rock-tól (Öt Ördög Sziklája) lop el pénzt. A bandavezér két emberét küldi el a közeli megyébe, hogy nézzenek szét.

Azt láthatjuk, hogy az egyik helyi koldus, a Drunken Beggar (Részeges Koldus) rizst osztogat a népnek. Ezt a helyi helytartó úr is furcsának találja, ezért szintén megbízza az egyik emberét, hogy nyomozzon. Megismerhetjük Bao Zhu-t is, a helyi fogadós lányát, aki felszolgálóként dolgozik, illetve magát a fogadó tulajdonosát, Kwan Yee-t, aki a megye egyik legjobb harcművésze, még idős kora ellenére is.

A lopások tovább folytatódnak (még a nagy Kwan Yee-t is kicselezi, legyőzi a tolvaj) és az Öt Ördög Sziklájának két embere meglátogatja Kwan Yee-t és a barátait. Megaláztatásban lesz részük, ezért elrabolják a helyi helytartó pecsétjét. Kwan Yee egyik legjobb harcosa megy visszaszerezni, de csapdába esik. Nem marad más választása, Kwan Yee egyedül indul el az Öt Ördög Sziklájának bázisára, hogy kiszabadítsa tanítványát és visszaszerezze a pecsétet. A bandavezér ajánlatot tesz neki: visszaadja a pecsétet és nem rombolják le a szomszéd megyét, ha cserébe adnak nekik annyi pénzt, amennyit a tolvaj ellopott tőlük, illetve ha Kwan hozzáadja a lányát a bandavezér egyik emberéhez.

Kwan visszatér és kiderül, hogy a titokzatos tolvaj nem más, mint Bao Zhu, akit a helyi koldus tanított meg a harcra. A helyi koldus sem akárki, hanem a 10 éve halottnak hitt legendás kardvívó. A csapat együtt indul el a banditák erődjébe, hogy leszámoljanak velük és visszaszerezzék a pecsétet. Kemény küzdelem árán ez meg is történik és még az is kiderül, hogy a háttérben az Öt Ördög Sziklája banda alkut kötött egy királlyal, hogy elárulják a birodalmat.

Azt hiszem az egyből felismerhető, hogy a klasszikus Robin Hood történettel van dolgunk. Legalábbis egy pontig. Sajnos azonban azt kell mondanom, hogy a film játékidejének többségében nem történik semmi érdemleges. Ha a harcművészeti részek jók lennének, akkor senkit nem zavarna a jó történet hiánya, de a kardozós részek sem jók. Sőt, kifejezetten gyengék. A színészek játéka, helyszínek, zene, történet, minden átlagos. Egyszer talán megnézhető, de semmi több.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük