1 szavazat 1

Bemutatás

Egy magányos kalandor, Lung, azaz Iron Umbrella Man (Esernyős vasember) érkezik egy faluba és a fogadóban megment egy lányt, akit helyiek zaklatnak. A titokzatos férfi híre elmegy a helyi bűnözők vezéréhez is, aki csuklyát visel. A vezér utasítást ad, hogy keressék meg a titokzatos idegent és próbálják csatlakozásra rávenni vagy öljék meg. Lung közben nagyon sok klánt mészárol le kegyetlenül. Az egyik koldusnak öltözött klántag azonban megsebesíti őt, de egy lány a segítségére siet és megmenti. Elmondja neki, hogy meglátta benne a jót és nem reménytelen, hogy a jó útra térjen a férfi. Lung elmeséli neki, hogy 30 évvel ezelőtt, amikor még kisgyerek volt az egyik este arra ébredt fel, hogy a szüleit kegyetlenül lemészárolták. A gyilkos egy férfi volt, akinek az arcán egy sebhely található.

Egy mester, akit Ironman (Vasember) néven ismertek és a legjobb harcos volt megmentette őt és 15 év alatt megtanította a különleges harci technikára, amelynek az alapja egy esernyős fegyver. A mester azt is elmondta neki, hogy annó amikor a világ legjobb harcosa volt, akkor az összes klán összefogott ellene és végül legyőzték őt, valamint az egyik lábát végzetesen eltörték. A mesternek az volt a kérése a fiútól, hogy mindenkit öljön meg, aki régebben legyőzte őt. Végül öngyilkos lesz. Tehát ez az oka, hogy Lung olyan sok embert (jókat és rosszakat is) megölt. A lány próbálja őt meggyőzni, hogy be kellene fejeznie a gyilkolást, mert ez rossz dolog, de Lung tovább folytatja a küldetését és újabb embereket öl meg. Mielőtt megölne egy lányt is, Lung megmentője feltűnik és megvédi a lányt. Lung elmegy és meglátogatja a helyi klánt, ahol elutasítja a csatlakozást és harc kezdődik. Legyőzik őt és tömlöcbe zárják. A lány azonban kiszabadítja őt és az esernyő fegyverét is visszaszerzi. Próbálja meggyőzni Lung-ot, hogy hagyjon fel a bosszúhadjáratával, de hiába. Lung újra felkeresi a helyi klánt és ezúttal legyőzi őket. A csuklyás vezérükről kiderül, hogy nem más, mint a sebhelyes férfi, aki megölte a szüleit. Végez vele. Ezt követően megígéri, hogy nem folytatja a bosszú útját és nem öl meg több harcost, azok közül, akik a mesterét legyőzték. A fegyverét is eldobja.

Huh. Nehéz bármilyen pozitívumot elmondani erről a wuxia-ról, amely tulajdonképpen egy bosszúmozi. Az mindenképpen érdekes és becsülendő, hogy a film témája nem rossz: egy alapvetően jószívű férfi rossz útra tér, gyilkol, majd folyamatosan keresi az utat a jó felé. Ezt leszámítva más pozitívumot nem igazán tudok elmondani. A színészek játéka átlagos, a harci koreográfia kritikán aluli, a zene nem valami jó és gyakorlatilag történet az nem nagyon van. Sajnos ez egy elég gyenge próbálkozás. Arról már nem is beszélve, hogy angol szinkron van a film alatt, angol felirattal és a kettő nagyon nincs összhangban egymással. Én az angol szinkront javaslom, mint kiindulási alap, mert szerintem sokkal pontosabb. Csak wuxia fanatikusaknak ajánlom, másoknak nem igazán. Kihagyható.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.4

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük