1 szavazat 2

Bemutatás

A remek harc hírében álló Shang Kuan Chiu Yung, aki az Irgalmatlan kard (Pitiless Sword) becenévre hallgat felkeresi a gazdag Ma Ching Hui-t, mert a férfi rengeteg pénzt ajánlott fel, ha valaki kiszabadítja a feleségét a banditavezér Han Hsing, azaz a Sebhelyesarcú Farkas (Scarface Wolf) erődjéből. Ma Ching udvarában gyűlnek is a bátor jelentkezők, de végül Chiu Yung és egy másik felbukkanó lány, Shang Kuan Yu Fung, azaz Könyörtelen kard (Merciless Sword) állja ki a párbajt és ők nyerik el a feladatot. Azonban gyorsan felmérik, hogy ketten kevesen lesznek a száz emberrel rendelkező Sebhelyesarcú Han Hsing ellen. A két lány az éjszaka még Ma Ching udvarában alszik és az éjszaka belopózik hozzájuk Chin Tien Wu, aki szerelmes Chiu Yung-ba és követte őt, mert tudta, hogy a lány annyira szereti a pénzt, hogy nem fog tudni ellenállni Ma Ching felhívásának. Így ő is csatlakozik a csapathoz. De még nem teljes a létszám, mert Chin Tien Wu ajánlására a csapat elmegy egy szerencsejáték barlangba, ahol megtalálják Dih Lung Tsi-t.

Kezdetben nem akarnak Dih Lung-nak eleget fizetni a jutalomból, de a férfi bizonyítja a tudását, mert rengeteg banditát megöl, akik az útjuk során támadnak rájuk. Yu Fung elmeséli a férfinak, hogy Chiu Yung a féltestvére. Xhiu Yung édesanyja meghalt és az apjuk összejött Yu Fung anyjával, aki viszont kegyetlenül bánt Chiu Yung-al és elüldözte őt a háztól. Azóta csak a pénz halmozása az életcélja, ezzel is bizonyítva önmagának, hogy ér annyit, mint a féltestvére. Végül a Sebhelyesarcú emberei elfogják Dih Lung-ot és tömlöcbe zárják, de viszonylag gyorsan sikerül elszöknie, mialatt a többiek kiszabadítják Ma Ching feleségét, Liu Ching Ying-et, akivel kapcsolatban fura, hogy nem nagyon akar elmenni velük. A mentőcsapat megöli a Sebhelyesarcút, aki a halála előtt elmeséli nekik, hogy végig rossz oldalon álltak. Han Hsing egy becsületes polgár volt és békében élt a feleségével Liu Ching Ying-el, amikor a gonosz Ma Ching szemet vetett a lányra és erőszakkal elvette tőle, őt pedig az arcán megsebesítette. Ekkor határozta el, hogy banditának áll a jó szolgálatában és amit elraboltak azt mind a szegényeknek adták. Amikor elég sok banditának parancsolt, akkor sikerül kiszabadítania Liu Ching-et. Most a férfi halálát a falubeliek is gyászolják. A csapat szembesülve azzal, hogy mit tettek két részre vállnak. Yu Fung, Dih Lung és Tien Wu nem tart igényt Ma Ching mocskos pénzére, de Chiu Yung felveszi a jutalmat és átadja Ma Ching-nek a lányt. A csapat nagyobbik része megtámadja a gonosz Ma Ching-et és később Chiu Yung is csatlakozik hozzájuk, mert nem tud elszámolni a lelkiismeretével. Végül együttes erővel legyőzik Ma Ching-et.

Vannak olyan filmek, amelyekről sokan nem hallottak és régen is készültek, de még is meg tudják lepni az embert, ha valaki ad nekik egy esélyt. Ilyen mozi a jelen bemutatónk alanya is, amelyről soha nem hallottam eddig. A történet a szokásos kaland-wuxia mederben indul, ahogy egy feláldozható csapatot bérelnek fel, hogy szabadítsanak ki valakit. Aztán a történet ennél sokkal de sokkal nagyobb fordulatot vesz és sokkoló fordulattal lepi meg a nézőt. A díszlet, helyszínek teljesen átlagosak és a harci koreográfia is, de ne legyünk szőrös szívűek, mert 1968-ban készült a film. A színészek játéka is nagyon változó, mert vannak remek színészi alakítások, de akadnak nevetségesek is. Aki a történet központú wuxia filmeket kedveli és szemet tud hunyni a gyengécske harcok felett, azok nagyon jól fognak szórakozni és nekik meleg szívvel ajánlom is megnézésre.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük