1 szavazat 1

Bemutatás

Jian Nan városába érkezik két testvér, Han Chiang és Shou, hogy segédkezzenek a nagybácsikájuknak, Chu-nak, aki egy nagy biztonsági szolgálatot vezet. A város határán meg is mentenek egy családot, akit pár bandita próbál megerőszakolni. Chu nagy értékű aranyat szállít, de a várost uraló banditák vezére, Chin Chen úgy dönt, hogy nem hagyja megtorlatlanul, hogy a két testvér az ügyeikbe avatkozott. Han Shou is kíséri a szállítmányt, de Chin Chen harcmodora (a lábtechnikája villámgyors és vasököllel harcol) még neki is sok és csúnya verésben lesz része. Ezt követően Chin Chen elküldi az egyik emberét, valamint a legjobb harcosát, Chin Dai Li-t a Chu birtokra, hogy ott is erőt demonstráljanak. Mindenkit elvernek, Chu-t pedig megölik.

Ezt követően a két testvér bosszút esküszik és elkezdenek edzeni, hogy kitanulják a halálos Iron Palm (Vasököl) technikát. Hosszú hónapok alatt sikerrel is járnak. Ezalatt Chin Dai Li-ék teljesen bekebelezik a várost bűnözés terén. A szerencsejátékoknál csalnak és adósságba taszítják az embereket, nőket erőszakolnak meg és ők vezetik a bordélyházakat is. Wan Da Ming-et is átverik a kaszinóban és mivel nem tud fizetni, így elrabolják. A felesége hiába fordul a bírósághoz, nem hisznek neki. Így végül a banditáknál próbálja kiváltani a férjét, azzal, hogy őket szórakoztatja. Amikor a férje megtudja, hogy a feleségét „használták”, akkor nekitámad Chin Dai Li-éknek, de megölik őt. Ezt követően a felesége is öngyilkos lesz.

A két testvér ezeket a gaztetteket már nem nézheti tétlenül, így sorban megtisztítják a kaszinót és a bordélyházakat is a bűnözőktől és végeznek Chin Dai Li-vel is. Ezt követően párbajra hívják Chin Chen Chen-t is és végül sikerül megölniük őt és a csatlósát is. Végül úgy döntenek, hogy újraindítják Chu biztonsági szolgálatát Chu lányaival és új életet kezdenek.

Viszonylag ismeretlen színészek által forgatott kung fu film, amely Bruce Lee The Big Boss filmjéből merít. Talán azt is kijelenthetjük, hogy 1971-ben ez a film állt legközelebb a kung fu fogalmához. A harci koreográfia viszont nem igazán sikerült jól, mert nagyon lehet látni, hogy a rúgások mérföldekkel elkerülik az áldozatokat, akik úgy tesznek, mint ha halálos rúgást kapnának. Aki nem szigorú az talán eltekint ettől és élvezheti is. Muszáj lesz, mert mást nem igazán lehet élvezni a filmben. Történet minimális, színészek átlagosak vagy az alattiak, a zene szintén szürke. Pluszban még azt is el kell mondanom, hogy az angol szinkron nem lett kiemelkedő és mivel összeszorított szájjal mondták alá, így néhol alig érhető. Egyedül azon kung fu rajongóknak tudom ajánlani a filmet, akik szeretnek elmerülni a múltban és megnézni, hogy a kung fu filmek startolásának évében, 1971-ben milyenek voltak ezek a filmek.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.4

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük