1 szavazat 3

Bemutatás

Master Lung és emberei próbálják kirabolni Wong I-Hsia-t, akinél egy doboz van, de nem sikerül nekik, mert Wong a félelmetes tenyércsapásával móresre tanítja őket. Ezt követően Wong I- Hsia megbízza az egyik fiát, Wong Wan Fu-t, hogy a titokzatos dobozt vigye el az egyik távoli rokonukhoz, az Au Yeung családhoz. Amint Wan Fu betér az első fogadóba, már ott megtámadják őt a Ma család emberei, de legyőzi őket és elmenekülnek. Egy tisztáson azonban újra lecsapnak rá és kísérőire Ma emberei és ezúttal győz a túlerő, halásosan megsebesítik Wan Fu-t. Hirtelen feltűnik egy titokzatos lány, aki szembeszáll a banditákkal és kimenekíti a sérült Wan Fu-t, majd a rejtekhelyére viszi, ahol felgyógyítja a fiút. Pi-Ku-nak hívják és a harcművészetek világában Golden Dart Swallow (Arany nyíl fecske) néven ismert. Wan Fu elmeséli a lánynak, hogy Wong I Hsia nem az igaza apja, de ő mentette meg, amikor 5 éves korában az igazi apját, Shang Kuan Hsin előljárót megölték. De soha nem árulták el neki, hogy ki volt a gyilkos.Wan Fu megérkezik az Au Yeung családhoz és átadja nekik a dobozt, amelyben két gyémánt oroszlán található és a család régi kincse.

Egy másik városban azt láthatjuk, hogy Wong I-Hsia fiatalabb fia, Wong Shao Hua kisegít két fiatalt, akiket Ma Ta Chi fia zaklat. Megalázza és megsebesíti a zaklató fiút. Ezt nem tűrhetik a Ma családban, akik régi harcot folytatnak a Wong családdal. Levelet írnak Wong I Hsia-nak és a bocsánatkérését kérik. Wong amint megtudja a történteket megbünteti a kisebbik fiát és megparancsolja neki, hogy személyesen kérjen elnézést Ma Ta Chi-től. A Ma házban azonban körbeveszik és megkínozzák, megölik a fiút és a holtestét elküldik Wong-hoz. Wong I Hsia kardot ragad és elmegy a Ma házba bosszút állni, de Ma Ta Chi megöli őt is, majd az embereit elküldi a Wong házba, hogy mindenkit mészároljanak le. Nőket és gyerekeket is. Egyedül az inas tud elmenekülni, aki meg sem áll Au Yeung rezidenciájáig és elmeséli, hogy mi történt, illetve mielőtt meghal elárulja Wan Fu-nak, hogy 20 évvel ezelőtt a Ma család ölte meg a családját. Wan Fu bosszút esküszik.

A Ma testvérek között is nagy a feszültség, mert nagyon nem értenek egyet. Wan Fu megérkezik a faluba, ahol azonnal megtámadják őt Ma Ta Chi legjobb emberei, de nem sok sikerrel. Wan Fu felkeresi Ma Ta Chi-t és engedi neki, hogy három támadást indítson, aztán megöli őt. Feltűnik Ma Ta Cheng is, azonban ő békét akar és nem akar harcolni. Wan Fu-t azonban fűti a bosszúvágy és halálosan megsebesíti Ma Ta Cheng-et, de ad neki pár nap haladékot a halálra. Pár nap múlva azonban újra felkeresi és Pi Ku-t találja ott, akiről kiderül, hogy az apja Ma Ta Cheng. Párbajozni kezdenek, aminek a haldokló Ma Ta Cheng vet véget és elárulja nekik, hogy egyetlen rossz dolgot tett csak életében, amit azóta már nagyon megbánt: ő ölte meg a Shang Kuan Hsin családot, de közben megmentette és felnevelte Shang Kuan árván maradt lányát, aki nem más, mint Pi Ku. Tehát Pi Ku és Wan Fu testvérek. Ma Ta Cheng meghal, de megjelenik Au Yeung, aki újabb titkot árul el nekik. Wan Fu mégsem Pi Ku testvére, mert Pi Ku az ő lánya, aki régen tévedésből került el tőle.

Joseph Kuo-t, mint rendezőt nem biztos, hogy be kell mutatnom, mert eléggé ismert. Ezúttal egy általa rendezett, thaiföldi wuxiáról van szó, amely számomra pozitív meglepetést hozott. A 60-as években készült, thaiföldi wuxia filmek nem a minőségről voltak híresek, de ez a mozi végig a tévé elé szegezett. Kezdem azzal, hogy nagyon látványos helyszíneken játszódik. Folytatom azzal, hogy a harci koreográfia magasan átlagon felüli és nagyon látványos jeleneteknek lehetünk tanúi. Végül zárom azzal, hogy a történet meglepően csavaros és élvezetes. A fiatalabb Wang fiú értelmetlen és igazságtalan halála, majd az azt követő család mészárlás egészen drámai. Egyedül talán a végére nem kellett volna az a többszöri csavar. Értem ezalatt, hogy „Ő az apád. Nem is ő, hanem én. De mégsem én, hanem más.” Egyedüli gyengébb pont a filmben a színészek játéka, de ez sem mindig rossz, csak vannak kevésbé jól eljátszott részei a mozinak. Ettől függetlenül minden wuxia rajongónak csak ajánlani tudom.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük